Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 21. februar

Danas je petak, 21. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 37  puta, 22 intervenicije bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda.   

Policijska uprava Kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana zabeležena je jedna saobraćajna nezgoda u Kikindi, sa pričinjenom manjom materijalnom štetom.

Pojačana kontrola saobraćaja do nedelje:

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će do nedelje, 23. februara sprovoditi pojačanu kontrola učesnika u saobraćaju, u cilju povećanja bezbednosti. Kontrola će biti usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje, kao i prekršaja pešaka.

U ponedeljak se nastavlja drugo polugodište:

Nakon desetodnevnog prekida nastavnih aktivnosti u obrazovnim ustanovama zbog virusa gripa, drugo polugodište nastavlja se u ponedeljak, 24. februara. Viši razredi ići će u školu pre podne, dok će učenici od I do IV razreda nastavu pohađati posle podne. U ponedeljak se i mališani vraćaju u vrtiće. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično, na Dečjem odeljenju, do kraja februara. Časovi su besplatni za članove Biblioteke. 

Narodni muzej:

Institut za istoriju oglašavanja i Narodni muzej Kikinda realizuju izložbu pod nazivom „Rat i humor 1914–1918”, koja će biti otvorena večeras u 19 sati. Posetioci će postavku moći da pogledaju do 10. marta. 

Kulturni centar:

Izložba pod nazivom „Zagor iz našeg sokaka“ biće otvorena večeras u galeriji Kulturnog centra. Postavka izložbe obuhvata 100 originalnih strip ilustracija domaćih autora i 25 originalnih strip tabli različitih italijanskih autora izdavačke kuće Boneli. Početak otvaranja je u 19 sati. 

Narodno pozorište Kikinda:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u subotu, 22. ferbuara biće komedija „Ordinacija“. Početak predstave je u 20 časova. 

Finale Gusanijade u nedelju u Mokrinu:

Finale 34. Svetskog prvenstva u nadmetanju guskova biće održano u nedelju, 23. ferbuara, ispred broja 39 u Ulici Vuka Karadžića u Mokrinu. Od 10 do 11:30 biće održana revijalna nadmetanja, dok će finalne bobre u kategoriji mladih i dvogodaca početi u podne. Finale u seniorskoj kategoriji počinje u 12:30. 

Sport:

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ u subotu, 22. ferbuara u hali SC „Jezero“ dočekuju ekipu „Novog Pazara“. Početak je u 18 sati. „Kikinda Grindeks“ je trenutno na sedmoj poziciji prvenstvene tabele, dok je njihov subotnji protivnik na petom mestu. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,5714 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas tokom dana prolazno umereno naoblačenje. Za vikend sunčano, u subotu u toku jutra i uz slab mraz. Maksimalna temperatura u subotu biće oko 11°C, a u nedelju do 16°C

Bioprognoza:

Pobolјšanje biometeorološke situacije doprineće smanjenju tegobe kod hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u blagoj formi.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!