Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 21. avgust

Danas je sreda, 21. avgust

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 24 puta, 16 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 8 pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su četiri saobraćajne nezgode, tri na području Kikinde i jedna u Novom Kneževcu. U pomenutim nezgodama dva lica su zadobila teške i dva lake telesne povrede. Zabeležen je i jedan požar u Đali u kojem je pričinjena materijalna šteta.

Ministarka Đukić Dejanović u poseti Kikindi:

Ministarka bez portfelja dr Slavica Đukić Dejanović bila je juče u poseti našem gradu, gde je sa gradonačelnikom Pavlom Markovim razgovarala o merama populacione politike, koje imaju za cilj da zaustave pad nataliteta, ali i aktivno starenje. Ona je tom prilikom iznela zabrinjavajuće podatke da se u našem gradu na hiljadu stanovnika rodi 8 beba, a umre 16 osoba, kao i da mnogo više ljudi napusti Kikindu, nego što dođe da živi ovde.

Besplatne predstave za decu od ponedeljka do petka u dvorištu KCK:

Večeras će u dvorištu Kulturnog centra biti izvedena predstava Dečjeg pozorišta „Lane“ pod nazivom „Zdravko prljavko“. Početak je u 19 sati, ulaz je besplatan. 

„Izađi mi na teglu“ četvrti put u Kikindi:

Takmičenje u kuvanju ajvara „Izađi mi na teglu“ biće održano na gradskom trgu u sredu, 4. septembra. Prijavljivanje ekipa traje do 28. avgusta, odnosno do popune određenog broja mesta, u kancelariji 88 u Gradskoj upravi.

Predavanje o tradicionalnoj kineskoj medicini:

Udruženje „Zdravlje na dlanu“, u saradnji sa prof. dr Zoranom Jeličićem iz Toronta,  u četvrtak, 22. avgusta u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ organizuje interaktivnu tribinu „Kineska tradicionalna medicina i stres“. Početak je u 18 časova, ulaz je slobodan. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u dvorištu Biblioteke u četvrtak, 22. avgusta biće prikazana krimi komedija „Starac sa revolverom“, sa Robertom Redfordom i Sisi Spejsik u glavnim ulogama. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan.

Kikindsko leto:

U okviru manifestacije „Kikindsko leto“ u petak, 23. avgusta u dvorištu Narodnog muzeja nastupiće naša džez pevačica, kompozitorka i tekstopisac Lena Kovačević. Početak koncerta je u 21 sat, ulaz je slobodan. U subotu, sa početkom u 19 sati, biće izvedena pozorišna predstava za decu „Crtani junaci u potrazi za magičnom knjigom“. 

„Seljački parti“ 31. avgusta u Mokrinu:

Tradicionalna manifestacija „Seljački parti“ biće održana jedanaestu godinu zaredom u Mokrinu u subotu, 31. avgusta. Telefon za prijvaljivanje ekipa za takmičenje u ribljoj čorbi je: 064/ 10-23-049, a kotizacija za ovo nadmetanje iznosi 1.000 dinara. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs prema evru iznosi 117,78 dinara za evro što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:
 
I danas sunčano i vrlo toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 37 stepeni. 
 
Bioprognoza:
 
Nastavlјa se period sa nepovolјnim uticajem biometeorološke situacije na hronično obolele osobe. Naročit oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolјe i razdražlјivosti. U najtoplijem delu dana savetuje se dodatna zaštita od UV zračenja i boravak u hladovini.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!