Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 20. septembar

Danas je petak, 20. septembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 15 puta, 9 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 6 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni devojčica i dečak.

Policijska uprava Kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su tri saobraćajne nezgode, dve na području Kikinde i jedna u Adi. U pomenutim nezgodama pričinjena je materijalna šteta.

Besplatan parking do ponedeljka:

JP „Кikinda“ tokom trajanja manifestacije „Dani ludaje“ neće obavljati naplatu parkiranja. Redovna kontrola na uličnim parkiralištima u zoniranim delovima grada počeće u ponedeljak, 23. septembra, od 7 časova. 

Besplatni pregledi u Bolnici:

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda u nedelju, 22. septembra u Opštoj bolnici u Kikindi građani će moći da obave EKG i merenje krvnog pritiska, provere nivo šećera u krvi, tumor markere gastrointestinalnog trakta, urade ultrazvuk abdomena i otorinolaringološki pregled. Pregledi će se obavljati u periodu od 8 do 16 časova. Zdravstveno osiguranje nije obavezno, a pacijenti ne moraju biti sa teritorije Severnobanatskog okruga.

Prijave za projekat “Mladi protiv nasilja nad ženama”:

U toku je prijavljivanje za učešće u projektu Centra modernih veština “Mladi protiv nasilja prema ženama”, koji je namenjen srednjoškolcima iz Šapca, Paraćina, Kikinde i Beograda, ali i svim drugim srednjoškolcima koji dele vrednosti ravnopravnosti i nenasilja. Zainteresovani mogu popuniti prijavu na www.cmv.org.rs do 22. septembra. 

„Dani ludaje“: 

U okviru porgrama manifestacije „Dani ludaje“ tradicionalni karneval maskiranih predškolaca biće održan danas u 15 sati, kada će mališani obučeni u kostime sa jesenjim motivima prošetati centrom grada, a nakon toga u dvorištu Muzeja biće održana karnevalska žurka „Kinderbal“. Večeras sa početkom u 21 sat koncert će održati pop pevač Željko Joksimović, dok će od 23 sata publiku zabavljati Aca Lukas. 

Banatski fruštuk na gradskom trgu počinje sutra u 10 sati, a u isto vreme biće otvoren i Mini sajam preduzetnika. Proglašenje pobednika u kategoriji najteže i najduže bundeve zakazano je za subotu u 13 sati. 

„Enigmatski Dani ludaje“: 

Enigmatski klub „Kikinda“ poziva sve članove i zainteresovane ljubitelje enigmatike na Enigmatske Dane ludaje, koji će biti održani u subotu, 21. septembra u Kulturnom centru. Početak takmičenja zakazan je za 12 časova. Sa početkom u 12 sati biće održano Šesto otvoreno prvenstvo Kikinde u rešavanju enigmatskih zadataka, a od 13 časova Četvrto otvoreno prvenstvo Kikinde u rešavanju sudokua. Kotizacija za ova dva nadmetanja se ne naplaćuje, a svi zainteresovani su dobrodošli, bez obzira na enigmatsko iskustvo. 

Narodni muzej:

Izložba dečjih literarnih, video i PowerPoint radova nastalih na konkursu „Nedelja stvaralaca evropske baštine“, biće otvorena večeras u 19 sati. Iz našeg grada na konkursu je učestvovalo jedanaestoro dece. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,59 dinara za jedan evro objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

U okviru 6. kola Vojvođanske fudbalske lige „Istok“ kozaračka „Sloboda“ u subotu na svom stadionu dočekuje „Slogu“ iz Plandišta. Utakmica će biti humanitarnog karaktera, sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je za lečenje Tise Sredojev. FK „Sloboda“ će istu sumu novca koja bude prikupljena od prodatih karata donirati u istu svrhu. U okviru Srspke lige Vojvodina, takođe u subotu, velikoselska „Kozara“ igraće u Bečeju protiv istoimene ekipe. U nedelju, 22. septembra na Vašarištu će se igrati gradski derbi između ŽAK- i Kikinde. Sve utakmice počinju u 16 sati. 

U okviru 2. kola ARKUS lige MRK „Kikinda Grindeks“ će u subotu, 21. septembra sa početkom u 19 sati igrati u Kostolcu protiv „Rudara“. 

Vreme:
 
Danas pretežno vedro sa umerenim severnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 20 stepeni. 
 
Bioprognoza:
 
Očekuje se nešto povolјnija biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Nervno labilne osobe i cerebrovaskularni bolesnici mogu osetiti izražene tegobe tokom dana. Kod osetlјivih osoba mogući su glavobolјa i pospanost. Neophodan je povećan oprez u saobraćaju.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!