Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 20. oktobar

Danas je subota, 20. oktobar

Sprska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan svetih Sergija i Vakha, praznik u narodu poznat kao Srđevdan. 

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 44 puta, 23 intervencije bile su u gradu, 8 na selu, dok je pomoć u ambulanti zatražilo 13 pacijenata. 

Narodno pozorište:

Predstava „Izbiračica“, rađena po tekstu Koste Trifkovića, biće premijerno izvedena na sceni Narodnog pozorišta večeras sa početkom u 20 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Lepotica i zver“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 21. oktobra. Početak je zakazan za 17 časova. 

Sport:

Rukometaši “Kikinde Grindex“ pobedili su sinoć na domaćem terenu ekipu subotičkog Spartaka rezultatom 29:27 (13:12), u okviru 5. kola Super A lige Srbije. 

Danas sa početkom u 15 sati, u okviru 10. kola Vojvođanske lige istok na gradskom stadionu „Kikinda 1909“ će ugostiti FK „ŽAK“. „Kozara“ iz Banatskog Velikog Sela putuje u Krajišnik, a „Sloboda“ iz Novih Kozaraca dočekuje ekipu iz Perleza. 

Danas počinje prvenstvo u Prvoj vojvođanskoj ligi, a odbojkaši MOK ‘’Kikinda’’ će na parketu hale Sportskog centra ‘’Jezero’’ dočekati ekipu ‘’Mladosti’’ iz Omoljice.

Utakmica prvog kola pomenutog prvenstva na programu je od 15:30, a u klubu pozivaju sve ljubitelje odbojke da dođu i podrže kikindsku ekipu koja započinje svoj pohod na viši stepen takmičenja.

Vreme:

Još danas nas očekuje pretežno sunčano vreme sa dnevnom temperaturom iznad proseka za ovo doba godine. Danas u Kikindi do 22 stepena. 

 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!