Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 20. novembar

Danas je utorak, 20. novembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 43 puta, 28 intervencija bilo je na poziv pacijenta, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 15 pacijenata. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovane su četiri saobraćajne nezgode, tri na području Kikinde i jedna u Novom Kneževcu. U navedenim nezgodama četiri lica zadobila su lake telesne povrede. 

Porođajno odeljenje:

U toku jučerašnjeg dana na Porođajnom odeljenju kikidnske bolnice rođen je jedan dečak.

Preventivni pregledi:

U Opštoj bolnici u Kikindi do petka, 23. novembra, od 8 do 12 časova, obavljaće se preventivni urološki, rektalni i ultrazvučni pregled testisa, kao i provera vrednosti tumorskih markera za prostatu. Pregledi su namenjeni mlađoj populaciji. 

Isključenje struje:

Zbog radova na električnoj mreži u sredu, 21. novembra u periodu od 9:30 do 14 sati bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Ruskom Selu: Vojvode Knićanina, Đure Jakšića, Dože Đerđa, Kiš Ferenca, polovina ulice Mladena Stojanovića do Vojvode Knićanina, polovina Petefi Šandora do Vojvode Knićanina, polovina Feješ Klare do Vojvode Knićanina. 

Obeleževanje stogodišnjice slobode u Kikindi:

Danas, 20. novembra obeležava se Dan oslobođenja Kikinde u Prvom svetskom ratu. Verski obred i ceremonija polaganja venaca na Železničkom groblju biće održani sa početkom u 10 časova, a za sve zainteresovane sugrađane obezbeđen je prevoz ispred Galadske u 9:30. U 13 sati u holu Gradske kuće biće otrkivena spomen ploča Dragutinu Ristiću, komandantu srpske vojske. U 14 čaosva u Narodnom muzeju biće otvorena izložba „U novoj državi“, posvećena Velikoj Kikindi u godinama rata, prisajedinjenja i razgraničenja, od 1914. do 1924. godine. 

Međunarodni UNESCO kamp:

Jedanaesti po redu UNESCO kamp, koji organizuje kikidnska Gimnazija, „Moj grad – to sam ja“ biće održan od 21. do 25. novembra u našem gradu. Ove godine gosti našeg grada biće učenici i profesori škola iz Makedonije, Rumunije, Bihaća, Ugljevika, Novog Sada, Vrbasa i Kneževca. 

Okrugli sto o ženskom preduzetništvu:

Panonska inicijativa i Grad Kikinda zajedno realizuju projekat pod nazivom „Žensko preduzetništvo neiskorišten potencijal društva“, koji finansira Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj. U okviru projekta u četvrtak, 22. novembra u Gradskoj kući biće organizovan okrugli sto o izazovima i šansama preduzetnica. 

Vreme:

Danas hladno i kišovito, sa umerenim jugositočnim vetrom. Najviša dnevna temperatura u Kikindi biće 6 stepeni. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!