Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 20. novembar

Danas je petak, 20. novembar

Na današnji dan 1918. godine, ulaskom Gvozdenog puka “Knjaz Mihajlo“, na čelu sa brigadirom Dragutinom Ristićem, oslobođena je Velika Kikinda. Tim povodom, na spomen kosturnicu, na Železničkom groblju i kod spomen ploče Dragutinu Ristiću u holu Gradske kuće, vence će položiti delegacija zvaničnika lokalne samouprave i Severnobanatskog upravnog okruga, kao i predstavnici Vojske Srbije i Saveza potomaka učesnika ratova 1912-1920.

Hitna služba:

U toku jučerašnjeg dana ekipa hitne pomoći obavila je 36 pregleda, 32 pregleda obavljena napoziv pacijenta, dok je u abulanti pomoć potržilo 4 pacijenta.

Epidemiološka situacija u Kikindi alarmantna:

Prethodnih dana u našem gradu je znatno povećan dnevni broj pregleda kao i novih registrovanih slučajeva koronavirusa. Nadležni apeluju na građane da poštuju sve propisane protivepidemijske mere, da nose maske, dezinfikuju ruke i izbegavaju okupljanja i fizički kontakt.

Kovid ambulante pored Tehničke škole i u Mikronaselju rade od 7 do 22 sata. Telefoni za informacije su: 0230/ 316 218, 0230/ 316 204, 062/ 88 51 876, 062/ 88 51 845 i 062/ 88 51 215.  

NSZ:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će danas preko Poštanske štedionice izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim licima za oktobar, a da će privremenu novčanu naknadu, takođe za oktobar, licima koja žive na i izvan teritorije AP Кosova i Metohije, isplatiti u subotu 21. novembra. 

Udruženje penzionera:

Udruženje penzionera Kikinda obaveštava penzionere čija je penzija niža od 15.113 dinara da imaju prava na solidarnu pomoć u robi čija je vrednost do 1.500 dinara. Zainteresovani penzioneri treba da se sa poslednjim čekom od penzije i ličnom kartom prijave ovom udruženju, a pomoć će se deliti prema sačinjenoj rang listi. Prijave će se primati ponedeljkom, sredom i petkom, do 27. novembra, u periodu od 9 do 12 sati. Penizoneri iz onih okolnih sela u kojima postoje organizacije Udruženja penzionera Kikinda mogu prijave podnositi tamo, a penzioneri iz ostalih sela u svojim mesnim zajednicama. U postupku prijavljivanja i preuzimanja solidarne pomoći penzioneri su u obavezi da se pridržavaju svih propisanih mera zaštite od širenja koronavirusa. 

Centar „Poveži se“:

Centar za podršku porodici, ličnom razvoju i humanom društvu „Poveži se“ pruža besplatno psihološko savetovanje i psihoterapiju. Građani mogu dobiti pomoć u rešavanju partnerskih i porodičnih problema, anksioznih i depresivnih stanja, kao i podršku u ličnom razvoju i osnaživanju za kvalitetniji život. Roditeljima koji imaju bilo kakvu dilemu u vezi dečjeg razvoja omogućena je besplatna psihološka procena deteta. Telefon za informacije i zakazivanje termina je 069/435 26 86. 

Narodna biblioteka:

Biblioteka „Jovan Popović“ obaveštava korisnike da zbog epidemiološke situacije radi skraćeno, od 8 do 17 sati radnim danima, i subotom od 8 do 14 časova. Maske su obavezne, kao i poštovanje fizičke distance. 

Narodno pozorište:

Zbog aktuelne epidemiološke situacije i rizika od širenja koronavirusa predstave u Narodnom pozorištu se neće igrati do daljeg. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 22. novembra biće „Medvedova ženidba“. Predstava će biti izvedena u terminima od 17 i 19 sati, uz strogo poštovanje svih propisanih mera. 

Galerija „Tera“:

Do kraja novembra u Galeriji „Tera“ biće otvorena izložba fotografija „Arhitektura u Salcburgu, od baroka do savremenog doba“. Izložbu realizuju Nemačko udruženje „Kikinda“ i Austrijski kulturni forum. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,5696 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

U 16. kolu Vojvođanske fudbalske lige Istok „Kikinda 1909“ će u subotu igrati u Banatskom Karađorđevu protiv „Jedinstva“, dok će ŽAK na svom stadionu u nedelju dočekati „Radnički“ iz Kovina. Kikinda je trenutno sa 33 boda na trećem mestu prvenstvene tabele, dok je njihov sutrašnji protivnik prvi, sa 39. ŽAK je sakupio 12 bodova i nalazi se na 15. mestu. Ovog vikenda igraće i srpskoligaši. U subotu „Sloboda“ u Kozarcima dočekuje „Bečej 1918“, dok će „Kozara“ igrati u Kuli protiv „Hajduka 1912“. Posle 17. kola, velikoselski klub ima 18 bodova i nalazi se na 17. mestu, dok je „Sloboda“ na pretposlednjem, 19. sa 10 bodova. 

Rukometašice „Kikinde“ će u nedelju, 22. novembra u Petrovcu na Mlavi igrati utakmicu 8. kola Super B lige protiv ekipe „Sloge“. Njihov novi trener je Mihajlo Petković iz bečeja. Rukometaši „Kikinde Grindeks“ neće igrati ovog vikenda. Njihov meč sa „Partizanom“ u hali SC „Jezero“ je odložen. 

Odbojkaši će u nedelju dočekati novosadsku ekipu „Dunav volej“. MOK „Kikinda“ se sa 6 pobeda i jednim porazom i osvojenih 18 bodova trenutno nalazi na 3. mestu prvenstvene tabele.  

Vreme:

Danas naoblačenje i zahlađenje sa kišom, uz jak severni i severozapadni vetar.

Bioprognoza:

Zadržava se period sa nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Osobama sa cerebrovaskularnim tegobama i astmatičarima se savetuje naročit oprez. Od meteoropatskih reakcija mogući su razdražlјivost, pospanost i bolovi u kostima i zglobovima. Preporučuje se adekvatno odevanje i dodatna pažnja u saobraćaju
Pratite nas FB
error: Content is protected !!