Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 20. maj

Danas je sreda, 20. maj

 

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 29 puta. Na poziv pacijenata bilo je 16 intervencija, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 13 građana. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovane su dve saobraćajne nezgode u Kikindi i Kanjiži, sa pričinjenom materijalnom štetom. 

Isplata socijalnih davanja:

Danas će biti isplaćena sledeća socijalna davanja za april mesec: dodatak za negu i pomoć drugog lica, novčana naknada za rad hranitelja i naknada za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju, novčana socijalna pomoć, posebna novčana naknada (pravo po Zakonu o socijalnoj zaštiti), osnovna invalidska primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine, dečji i roditeljski dodatak. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda, u saradnji sa Zavodom za transfuzijuu krvi Vojvodine, u četvrtak, 21. maja u periodu od 8:30 do 12 časova organizuje u svojim prostorijama akciju dobrovoljnog davanja krvi. Zakazivanje termina je obavezno, a može se obaviti pozivom na 422 569 ili 427 711 ili lično u Crvenom krstu. 

Kompanija FCC:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, još danas i sutra kontejneri će biti postavljeni na uglovima sledećih ulica u Mokrinu: Rade Trnića i Živice Kodranova, Rade Trnića i Braće Tomić, Ige Dobrosavljeva i Dositeja Obradovića, i Đure Jakšića i Toze Markovića. U gradskoj zoni, još danas 6 kontejnera nalaziće se u Ulici Kralja Petra I, od Oslobođenja do Trga srpskih dobrovoljaca. Od danas do petka krupan otpad će se sakupljati i u Ulici Generala Drapšina, od Save Tekelije do Oslobođenja.

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ apeluje na korisnike daljinskog grejanja da redovno izmiruju svoje obaveze za isporučenu toplotnu energiju. Korisnicima koji imaju dugovanja, a nisu u mogućnosti da izmire dug jednokratnom uplatom, JP „Toplana“ će omogućiti da isti mogu izmiriti sačinjavanjem Sporazuma o izmirenju duga u mesečnim ratama, sa krajnim rokom plaćanja celokupnog duga do 1. oktobra. Detaljnije informacije možete dobiti pozivom na brojeve: 435 055 i 402 330. 

Obaveštenje za korisnike dečjeg dodatka:

Gradski sekretarijat za društvene delatnosti obaveštava sve korisnike dečjeg dodatka, kojima je isteklo pravo za vreme vanrednog stanja, da mogu produžiti pravo do 31. maja. 

Obaveštenje za izbeglice:

Povereništvo za izbeglice i migracije u Gradskoj upravi grada Kikinde obaveštava izbeglice sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji grada Kikinde da  javni poziv na realizaciji pomoći kroz otkup seoskih kuća u okviru Regionalnog stambenog programa traje do 1. juna. Dokumentacija za učešće na javnom pozivu može se preuzeti u kancelariji povereništva. Kontakt telefon kancelarije povereništva je 410-164.

Narodni muzej Kikinda:

Muzej u našem gradu radi od 10 do 18 sati. Svi posetioci biće u obavezi da prilikom dolaska prođu kroz dezobarijeru, kao i da nose masku i rukavice. Maksimalan broj posetilaca u galeriji je 5, a u prostoru stalne postavke 20. Od utorka do subote, od 10 do 16 časova, za posetioce je otvorena i Suvača. U prostoru mlina u isto vreme može da budu maksimalno dva posetioca, uz obavezno nošenje zaštitne opreme.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5952 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Pretežno oblačno sa kišom. Maksimalno 19 stepeni.

Bioprognoza:

Kod osoba sa kardiovaskularnim i respiratornim obolјenjima moguće su tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u mišićima, glavobolјe i smanjene radne sposobnosti. Preporučuje se dodatna opreznost učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!