Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 20. jul

Danas je petak, 20. jul

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 28 puta, od čega je 20 intervencija bilo na poziv pacijenata, dok je pomoć u ambulanti  zatražilo 8 pacijenta.

Policijska uprava: 

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana dogodile su se dve saobraćajne nezgode, obe na teritoriji Kikinde. U pomenutim nezgodama nije bilo povređenih.

Porođajno odeljenje:

U toku jučerašnjeg dana na Porođajnom odeljenju u Kikindi rođeno je pet beba, jedan dečak i četiri devojčice.

„Igre na vodi“:

I ove godine, u okviru manifestacije „Kikindsko leto“, Grad Kikinda i Sportsko-rekreativni centar „Jezero“ organizuju „Igre na vodi – Leto kod kuće“. Ovo sportsko takmičenje biće održano od 27. do 29. jula na otvorenim bazenima. Zainteresovani mogu da se prijave putem broja telefona 064/89 68 221, kontakt osoba je Dragan Pecarski. Rok za prijavu ekipa je sreda, 25. jul.

Kozaračke letnje večeri:

U okviru tradicionalne manifestacije „Kozaračke letnje večeri“ danas, 20. jula biće održana deseta Pitijada, takmičenje u pravljenju najduže pite. U subotu, 21. jula biće održan šesnaesti po redu Evropski kup snagatora.

Kikindski omladinski festival:

Večeras u dovrištu Kulturnog centra u Kikindi počinje dvodnevni muzički festival KOF. I ovogodišnji Kikindski omaldinski festival je humanitarnog karaktera, a novac od prodatih ulaznica biće uplaćen za lečenje naše petogodišnje sugrađanke Kaline.

Centar za podršku porodici, lični razvoj i humano društvo „Poveži se“:

Centar za podršku porodici, lični razvoj i humano društvo „Poveži se“ u subotu, 21. jula organizuje besplatnu radionicu pod nazivom „Upecaj zlatnu ribicu za Kalinu“, namenjenu deci od 6 do 9 godina. Radionica je besplatna, i biće održana od 17 do 19 sati u prostorijama Centra, na adresi Generala Drapšina 11/6.

Dečje pozorište „Lane“:

U nedelju, 22. jula sa početkom u 19 sati u Dečjem pozorištu „Lane“ biće odigrana predstava „Sukob bajki“.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs danas iznosi 118,0507 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas u Kikindi pretežno sunčano i suvo. Maksimalna temperatura 28 stepeni.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!