Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 20. jul

Danas je subota, 20. jul

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindskoj bolnici (porođajno odeljenje) obavljen je jedan porođaj, rođeno je žensko dete.

Isplata socijalnih davanja:

Danas će biti isplaćena osnovna invalidska primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine za jun mesec. 

Poljoprivredna stručna služba Kikinda: 

Poljoprivredna stručna služba Kikinda obaveštava stočare i pčelare da je objavljen Javni poziv za podnošenje zahteva za podsticaje za nabavku mašina koje se koriste u stočarskoj proizvodnji, kao i opreme za pčelarstvo koja je nabavljena u 2019. godini, odnosno koja će biti nabavljena do momenta podnošenja zahteva. Zahtevi se podnose do 30. avgusta. Iznos podsticaja je 50 posto od vrednosti investicije, bez PDV-a . Svi zainteresovani mogu se javiti u Poljoprivrednu stručnu službu, savetodavcu Mirjani Tomić, za detaljnije informacije i pomoć oko podnošenja zahteva.

Kozaračke letnje večeri:

U okviru tradicionalne manifestacije „Kozaračke letnje večeri“ danas će sa početkom u 17:30 sati, na stadionu „Ilija Pantelić“ biti odigran lokalni fudbalski derbi između „Slobode“ i nakovačkog „Poleta“. U 20 sati počeće 17. po redu Evropski kup snagatora. 

Kikinda kroz objektiv:

Odsek za poslove razvoja grada i ove godine organizuje foto avanturu pod nazivom „Kikinda kroz objektiv“. Učesnici će u petak, 26. jula imati priliku da fotografišu lepote našeg grada, a ove godine u fokusu će biti Muzej i Atelje „Tera“. Prijavljivanje traje do ponedeljka, 22. jula, a zainteresovani mogu da pošalju mejl na turizam@kikinda.org.rs ili cedomirvujanic@gmail.com

TerraViva Art Fest: 

Program druge festivalske večeri „TerraViva Art Festa“, koji je posvećen promociji elektronske i plesne muzike, počinje u 21 sat. Festival se održava na prostoru Ateljea „Terra“, ulaz je slobodan. 

Sova fest:

Večeras će biti održano i drugo festivalsko veče „Sova festa“, u dvorištu Kulturnog centra. Početak je u 22 sata, ulaznice se ne naplaćuju. Festival je humanitarnog karaktera, te će na ulazu će biti postavljena kutija za prikupljanje sredstava za opremanje Ustanove za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“.

Dečje pozorište „Lane“: 

Na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 21. jula biće izvedena predstava „Zeka naduvenko“. Početak je u 20 sati. 

Kursna lista:
 
Dinar će u ponedeljak, 22. jula zadržati približno istu vrednost prema evru, i zvanični srednji kurs iznosiće 117,74 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.
 
Sport:
 
Ženski rukometni klub „Partizan“, Fudbalski klub „Borac“ i  Mesna zajednica Iđoš organizuju Noćni turnir u malom fudbalu u ovom selu. Kotizacija po ekipi iznosi 7 hiljada dinara, a prijavljivanje traje do petka, 26. jula kada će biti obavljen žreb. Turnir počinje narednog dana, 27. jula, a najbolje očekuju vredne novčane nagrade. Prvoplasirani će osvojiti 100.000 dinara, drugo mesto će biti nagrađeno sa 50 hiljada, a treće sa 30.000 dinara. Telefon za prijavljivanje i informacije je: 060/704 19 98. 
 
Sportski savez Kikinde, uz podršku lokalne samouprave, i ovog leta organizuje Noćni turnir u basketu „3 na 3″ . Utakmice počinju 7. avgusta u dvorištu Gimnazije “Dušan Vasiljev“ i Ekonomsko-trgovinske škole. Prijave ekipa traju do 5. avgusta, a učešće po ekipi iznosi 5.000 dinara. 
 
Vreme:
 
Danas sunčano i toplo, sa slabim južnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 32 stepena. 
 
Bioprognoza:
 
Nastavlјa se period sa relativno povolјnom biometeorološkom situacijom za hroničnično obolele i osetlјive osobe. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!