Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 20. januar

Danas je sreda, 20. januar

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Jovana Krstitelja, praznik posvećen svetitelju i proroku koji je krstio Isusa Hrista na reci Jordanu. Ovaj datum u crkvenom kalendaru upisan je crvenim slovom. 

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 23 puta. Na poziv pacijenata bilo je 15 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 8 građana. 

Radosne veseti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu na svet je došla devojčica. 

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda u toku jučerašnjeg dana, na teritoriji Severnobanatskog okruga, registrovane su dve saobraćajne nezgode, po jedna u Senti i Kikindi, u kojima je pričinjena manja materijalna šteta. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u četvrtak, 21. januara, od 9:30 do 12:30 bez struje će ostati potrošači u Banatskom Velikom Selu, od centra prema Nakovu. 

Epidemiološka situacija i dalje nestabilna:

Prema jučerašnjim podacima na području Kikinde trenutno su aktivna 484 slučaja zaraze koronavirusom, 29 više nego krajem protekle sedmice, a situacija se i dalje ocenjuje kao nestabilna. Dnevno se registruje ispod 10 novozaraženih.

Kontrolni pregledi se obavljaju u ambulanti u Mirkonaselju, od 7 do 20 časova, a broj telefona je 316-218. Druga zdravstvena ambulanta, kod Tehničke škole, ponovo prima i pacijente koji nemaju simptome koronavirusa. U dvorištu ove ambulante, kao i do sada, na prvi pregled mogu da se jave građani koji sumnjaju da su oboleli od koronavirusa. Radno vreme i ove ambulante je od 7 do 20 sati, a telefon je: 316-204. Ambulanta u Svetosavskoj ulici broj 53 biće dežurna vikendom. 

Otvoren punkt za vakcinaciju:

Punkt za vakcinaciju protiv koronavirusa otvoren je danas u Domu penzionera u našem gradu. Radiće od 8 do 18 sati, a kapacitet će biti 300 vakcinisanja dnevno. Danas će biti vakcinisani građani stariji do 70 godina. 

Isplata socijalnih davanja:

Danas će biti isplaćena sledeća socijalna davanja: dečji i roditeljski dodatak, osnovna invalidska primanja vojnih invalida i porodične invalidnine, dodatak za negu i pomoć drugog lica, socijlana pomoć, kao i naknada za rad hranitelja i izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju.

Plivanje za časni krst:

Na Starom jezeru u Kikindi najbrže do bogojavljenskog krsta juče je doplivao dvadesetdvogodišnji Dušan Novaković, dok je iz jezera Strelište u Novim Kozarcima časni krst, kao i prošle godine, izneo Drago Marković. 

Apel Lovačkog udruženja:

Iz Lovačkog udruženja „Kikinda“ apeluju na sve vozače koji se kreću van naseljenog mesta da obrate posebnu pažnju na divljač na putu i pored puta.

Upis prvaka:

Roditelji i drugi zakonski zastupnici će do 15. februara moći da stupe u kontakt sa školom u koju žele da upišu svoje dete. Na ovaj način, škole će evidentirati zainteresovanost roditelja da upišu dete u određenu školu. U prvi razred osnovne škole za školsku 2021/2022. godinu upisuju se deca koja su rođena u periodu od 1. marta 2014. godine do kraja februara 2015. godine.

Poziv punoletnim licima za uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2003. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1991. do 2002. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana u periodu od 9 do 15 časova, do 28. februara, u Centru Ministarstva odbrane, u Ulici Kralja Petra I 37. 

Sport:

Takmičari Streličarskog udruženja „Apolo“ nastupili su proteklog vikenda na Otvorenom prvenstvu Vojvodine, gde su osvojili dve medalje. Kadet Đorđe Mišković osvojio je zlato u disciplini olimpijski luk, dok je juniorka Sara Zamurović osvojila bronzu u istoj disciplini. 

Duško Petrov, član Streljačke družine „Kikinda“, državni rekorder i reprezentativac, osvojio je drugo mesto na „Susretu šampiona“ u Novom Sadu, koji je okupio juniore i seniore u konkurenciji za Evropsko prvenstvo. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs iznosi 117,5847 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Do kraja nedelje biće pretežno sunčano ili umereno oblačno, ali i veoma toplo za ovo doba godine. Maksimalna temperatura u četvrtak do 14°C, a u petak do 15°C, a duvaće i umeren do jak južni i jugoistočni vetar.

Bioprognoza: 

Pobolјšanje biometeorološke situacije doprineće smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje oprez.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!