Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 20. februar

Danas je četvrtak, 20. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta, 20 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda.   

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođena dva dečaka.

Policijska uprava Kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana zabeležena je jedna saobraćajna nezgoda u Kikindi, u kojoj je pričinjena materijalna šteta.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, od 9:30 do 10:30, bez struje će ostati sledeće ulice u Kikindi: Feješ Klare, od Dragoljuba Udickog do Nićifora Brandića, Nićifora Brandića, od Feješ Klare do Distričke, i Distrička, od Nićifora Brandića do Dragoljuba Udickog.

Pojačana kontrola saobraćaja do nedelje:

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će do nedelje, 23. februara sprovoditi pojačanu kontrola učesnika u saobraćaju, u cilju povećanja bezbednosti. Kontrola će biti usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje, kao i prekršaja pešaka.

Isplata socijalnih davanja:

Dodatak za negu i pomoć drugog lica, novčana naknada za rad hranitelja i naknada za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju, novčana socijalna pomoć, posebna novčana naknada (pravo po Zakonu o socijalnoj zaštiti), osnovna invalidska primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine, dečji i roditeljski dodatak za januar mesec, biće isplaćeni danas.

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično, na Dečjem odeljenju, do kraja februara. Časovi su besplatni za članove Biblioteke. 

Narodni muzej:

Institut za istoriju oglašavanja i Narodni muzej Kikinda realizuju izložbu pod nazivom „Rat i humor 1914–1918”, koja će biti otvorena u petak, 21. februara u 19 sati.

Kulturni centar:

Izložba pod nazivom „Zagor iz našeg sokaka“ biće otvorena u petak, 21. februara sa početkom u 19 časova, u galeriji Kulturnog centra. Postavka izložbe obuhvata 100 originalnih strip ilustracija domaćih autora i 25 originalnih strip tabli različitih italijanskih autora izdavačke kuće Boneli. 

Narodno pozorište Kikinda:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u subotu, 22. ferbuara biće komedija „Ordinacija“. Početak predstave je u 20 časova. 

Finale Gusanijade u nedelju u Mokrinu:

Finalne borbe 34. Svetskog prvenstva u nadmetanju guskova biće održane u nedelju, 23. ferbuara u Mokrinu. Takmičenje će biti održano u Ulici Vuka Karadžića, ispred broja 39, sa početkom u 10 sati. 

Sport:

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ u subotu, 22. ferbuara u hali SC „Jezero“ dočekuju ekipu „Novog Pazara“. Početak je u 18 sati. „Kikinda Grindeks“ je trenutno na sedmoj poziciji prvenstvene tabele, dok je njihov subotnji protivnik na petom mestu. 

Kursna lista:

 Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5559 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas suvo sa sunčanim intervalima, maksimalno 8 stepeni.

Bioprognoza:

Očekivane biometeorološke prilike izazivaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Mogući su reumatski bolovi i neraspoloženje kao meteoropatske reakcije. Maksimalna koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!