Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 20 april

Danas je petak, 20. april

Radosne vesti:

U Kikindi je juče rođena jedna beba ( devojčica), potvrđeno nam je iz Opšte bolnice.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 32 puta, od čega je 24 intervencije bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 8 pregleda.

Opšta bolnica Kikinda:

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju je u septembru pokrenulo Ministarstvo zdravlja  nastavlja se u nedelju, 22. aprila. Pregledi će se obaviti u Opštoj bolnici u Kikindi u periodu od 8 do 16 sati i podrazumevaju:

– Kardiološki pregledi sa TA analizama,
– Oftalmološki pregled,
– Tumor marker – štitaste žlezde i testisa.

Na besplatan pregled mogu doći i građani koji nemaju zdravstveno osiguranje, zdravstvenu knjižicu, a ni ličnu kartu, i ne moraju biti sa područja Severnobanatskog okruga.

Policijska uprava Kikinda:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovane su četiri saobraćajne nezgode. Dve saobraćajne nezgode registrovane su u Kikindi, jedna nezgoda u Kanjići i Čoki. U pomenutim nezgodama, jedno lice je zadobilo teške telesne povrede.

Elekrtovojvodina:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u petak 20. aprila bez električne energije ostaće korisnici u Banatskom Velikom Selu.

U vremenu od 9 do 12 sati biće isključeni korisnici u ulicama:

Srpskih Ratnika od ulice Marka Oreškovića prema Novim Kozarcima i  Železnička.

Kursna lista:

Dinar i danas je ostao na približno istom nivou prema evru kao juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118,1806 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sajam cveća:

Tradicionalno, i ovog proleća, Kikinđani imaju priliku da posete Prolećni sajam cveća . Sajam cveća obeležiće se danas i sutra od 9 do 18 časova na Gradskom trgu ispred zgrade Kurije.

Gradska kuća:

U subotu 21.aprila  sa početkom u 13,00 časova planirano je svečano postavljanje kamena temeljca  za izgradnju 25 stanova za izbeglice u Kikindi, u ulici Pere Segedinca broj 7, u okviru potprojekta 2 Regionalnog stambenog programa.

Kamen temeljac položiće prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Očekuje se prisustvo Komesara za izbeglice i migrante Vladimira Cucića kao i drugih visokih zvanica.

Obeležavanje Dana vojske: 

Dan Vojske Srbije biće obeležen na gradskom trgu u Kikindi u subotu, 21. aprila predstavljanjem ljudstva, opreme i borbenih vozila. Početak je u 11 časova.

Socijalna davanja:

Danas,  20. aprila, najavljena je  isplata roditeljskog i dečijeg dodatka i invalidskih primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine za prošli mesec.

Vreme:

Danas sunčano i malo toplije, temperatura do 24 stepena.

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija pogodovaće većini hroničnih bolesnika. Izvesne tegobe mogu osetiti osobe sa srčanim obolјenjima i labilnim nervnim sistemom. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolјa i nesanica.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!