Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 20. april

Danas je subota, 20. april 

Danas je Lazareva subota:

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju Lazarevu subotu, praznik u narodu poznat i kao Vrbica. Lazareva subota se slavi dan uoči praznika Cveti, i posvećena je uspomeni na vaskrsenje Lazara, koga je Isus Hrist vaskrsao iz mrtvih posle četvorodnevnog prebivanja u grobu. Prema jevanđelskom predanju, Hristos je stigao u Vitaniju četiri dana posle smrti Lazareve, oživeo ga i digao ga iz groba, pa je ovaj praznik poznat i kao Vaskrsenje Lazara Četvorodnevnog.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 29 puta,  16 intervencija bilo je na poziv pacijenata u gradu, 4 u okolnim selima, dok je u ambulanti obavljeno 9 pregleda. 

Radosne vesti iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođena jedna devojčica.  

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će do ponedeljka biti postavljeni u Novim Kozarcima. Nakon toga akcija će biti nastavljena u Ruskom Selu. 

U gradskoj zoni, kontejneri će za vikend i u ponedeljak biti postavljeni u sledećim ulicama: Braće Opsenice, Braće Sredojev, Vašarište i Miloša Velikog (kod Žakovog stadiona). 

Isplata socijalnih davanja:

Osnovna invalidska primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine za mesec mart, biće isplaćena danas. 

Narodno pozorište:

Predstava „Sumnjivo lice“, rađena po drami Branislava Nušića, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi večeras, sa početkom u 20 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 21. aprila biće predstava za decu i odrasle „Šumska bajka“. Početak je u 19 sati. 

Koncert KUD „Izvor“ u Nakovu:

Kulturno umetničko društvo „Izvor“ iz Nakova obeležiće 15 godina postojanja koncertom u bioskopskoj sali večeras, sa početkom u 20 sati. Cena ulaznice je 100 dinara. 

Sport:

Ovog vikenda igraju se utakmice 22. kola Vojvođanske fudbalske lige „Istok“. Danas trenutni lider na tabeli, velikoselska „Kozara“, dočekuje „Proleter“ iz Banatskog Karlovca, ŽAK putuje u Novi Bečej na utakmicu protiv „Jedinstva“, a Kikinda 1909 na domaćem terenu igra protiv Vojvodine 1928 iz Perleza. U nedelju, novokozaračka „Sloboda“ igraće u Omoljici protiv ekipe „Mladosti“. Sve utakmice počinju u 16 časova. 

Vreme:

Danas sunčano i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 20 stepeni. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!