Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 2. septembar

Danas je četvrtak, 2. septembar

 

Hitna služba: 

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 25 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 16 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 9 građana.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je na svet došla jedna devojčica. 

Sakupljanje krupnog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC i Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine, kontejneri će danas i u petak, 3. septembra biti postavljeni u Vincaidu, na ulazu u naselje iz pravca Kikinde i na izlazu iz naselja iz pravca Kikinde. 

Od petka, 3. do ponedeljka, 6. septembra kontejneri će biti postavljeni na sledećim lokacijama u Iđošu: Ulica Svetosavska (kod Beograd kafane), Ulica Karađorđeva (kod stočne vage), Ulica Jaše Tomića (kod groblja) i Ulica Milivoja Omorca (kod pijace), a u petak i subotu na sledećim lokacijama u Sajanu: Ulica Adi Endre brojevi: 26, 71 i 132 i Ulica Vojvođanska br. 11, u subotu i nedelju: Ive Andrića broj 22, Ive Andrića broj 103, Saboova broj 42 i ugao Vetrenjače broj 4.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana u ponedeljak, 6. septembra u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 8:30 do 13 časova. 

Epidemiološka situacija:

Prema najnovijim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivno je 170 slučajeva koronavirusa. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u petak, 3. septembra, od 10 do 11 bez struje će ostati Ulica Vodice u Kikindi, od 11:30 do 12:30: Ulica Braće Opsenice, Mali bedem i Braće Sredojev, od Stevana Sremca do kraja, a od 13 do 14 sati: Ulica Jovana Popovića, od Kralja Petra I do Dositejeve, i Dositejeva, od Jovana Popovića do Nikole Tesle. Istog dana, od 10 do 12 časova struje neće imati korisnici u Sajanu, u Ulici Ive Andrića, od Adi Endrea do kraja. 

Autoprevoz:

JP „Autorpevoz Kikinda“ obaveštava putnike da će od ponedeljka, 6. septembra ponovo saobraćati autobus koji iz našeg grada polazi u 10 časova, a iz Beograda se vraća u 13 i 30. 

Raspisan Javni poziv za učešće fizičkih lica u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima:

Lokalna samouprava raspisala je Javni poziv za učešće fizičkih lica u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji grada Kikinde, za 2021. godinu. Poziv je otvoren do 17. septembra. Sve detaljnije informacije o uslovima konkursa i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na sajtu Grada

Rotari klub Kikinda raspisao Konkurs za studentske stipendije:

Kikindski Rotari klub otvorio je konkurs za dodelu stipendija za školsku 2021/22. godinu, studentima Univerziteta u Beogradu ili Novom Sadu, sa mestom prebivališta na teritoriji Кikinde. Uslovi su da je student upisao prvu godinu fakulteta i da je na budžetskom finansiranju, kao i to da je pokazao odličan uspeh u prethodnom školovanju ili odličan uspeh iz kompatibilnih predmeta.
Potrebno je dostaviti Molbu sa ličnim podacima, kraćom biografijom, mestom stanovanja, Uverenje o upisu na fakultet, naznaku mesta koje je kandidat zauzeo na rang listi i dokaz o prethodnom školovanju. Rotari klub Кikinda u skladu sa diskrecionim ovlašćenjima odabraće kandidate koji će dobijati mesečnu stipendiju. Molbe se dostavljaju (isključivo poštom) do 15. septembra 2021. godine na adresu: Rotari klub Кikinda, Ive Lole Ribara 39, 23300 Кikinda. Napomena: svu dokumentaciju dostavljati u fotokopijama.

Disko veče na Starom jezeru:

Još jedno disko veče na Starom jezeru, na mestu nekadašnje popularne diskoteke „Delfin“, biće održano u subotu, 4. septembra. Početak je u 21 sat, ulaz se neće naplaćivati. 

Kikinda na takmičenju Srbija u ritmu Evrope:

U nedelju, 5. septembra na Prvoj Srpskoj televizji od 13 sati biće uživo emitovano muzičko takmičenje za decu i mlade „Srbija u ritmu Evrope“. Nadmetaće se predstavnici 24 grada i opštine iz Srbije, a Kikinđani Milana Rajkov, Ena Šošić, Minja Krstić i Andrej Salkai će predstavljati Norvešku. Pobednik takmičenja određuje se sabiranjem SMS glasova i glasova žirija gradova učesnika. SMS glasanje je u toku, na zvaničnoj Fejsbuk stranici „Srbija u ritmu Evrope“ se svakog dana objavljuju imena 10 gradova i opštna koji vode po broju glasova. Za Kikindu možete glasati tako što upišete pesma 18 i pošaljete na 1557, cena poruke sa PDV-om je oko 82 dinara.  

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 5. septembra biće predstava „Bilo dvaput u jednom kraljevstvu“, koja će biti izvedena u terminima od 17 i 19 sati. 

Sport:

Međunarodna prijateljska vaterpolo utakmica između ženskih selekcija Srbije i Rusije do 20 godina biće odigrana večeras u hali SC „Jezero“. Početak je u 19 časova. 

Vreme:

Pretežno sunačno, sa temperaturom do 23 stepena. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija i dalјe nepovolјno utiče na srčane bolesnike, a oprez je neophodan i kod asmatičara. Kod meteoropata moguća je glavobolјa, malaksalost i bolovi u mišićima. U saobraćaju se savetuje dodatni oprez.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!