Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 2. septembar

Danas je ponedeljak, 2. septembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 20 puta, 12 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 8 pregleda. 

Radosna vest:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođene dve devojčice.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku proteklog vikenda registrovano je šest saobraćajnih nezgoda, tri na području Kikinde, dve u Adi i jedna u Senti. U pomenutim nezgodama četiri lica su lakše povređena, a jedno lice je poginulo.

Počela školska godina:

Danas je osnovno obrazovanje u 16 škola na teritoriji našeg grada započelo 442 đaka prvaka, dvadeset manje nego prošle godine.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u četvrtak

Crveni krst Kikinda, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, u četvrtak, 5. septembra organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u periodu između 9 i 13 sati. 

„Izađi mi na teglu“ u sredu na Trgu:

Manifestacija „Izađi mi na teglu“ biće održana na gradskom trgu u sredu, 4. septembra. Prijavljene ekipe kuvaće ajvar od 11 do 18 sati, nakon čega će biti proglašeni i nagrađeni najbolji.

Bazeni otvoreni do 8. septembra:

Sezona kupanja na otovrenim bazenima Sportskog centra „Jezero“ trajaće do nedelje, 8. septembra.

Rekreativna biciklistička vožnja do Ruskog Sela 15. septembra:

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave u nedelju, 15. septembra organizuje rekreativnu biciklističku vožnju od Kikinde do Kulturno-umetničkog i obrazovnog centra „Torontal“ u Ruskom Selu. Prijavljivanje traje do petka, 13. septembra, na telefone: 410-157 ili 410-191, i putem  mejla: zastita@kikinda.org.rs. 

Kursna lista:

Dinar je danas  ojačao za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,72 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

U trećem kolu Vojvođanske lige „Istok“ OFK „Kikinda 1909“ savladala je ekipu „Radničkog“ iz Sutjeske sa 4:1, kozaračka „Sloboda“ je u Krajišniku protiv „Krajine“ igrala nerešeno 1:1., dok je ŽAK na svom stadionu  izgubio 3:1 od „Crvene zvezde“ iz Vojvode Stepe. „Kozara“ iz Banatskog Velikog Sela je u svom trećem nastupu u Srpskoj ligi, na gostovanju u Prigrevici, izgubila od ekipe “Bratstvo 1946“ rezultatom 3:1.

Vreme:
 
Danas u Kikindi sunčano i toplo. Maksimalna temperatura 34 stepena.
 
 
Bioprognoza:
 
Usled očekivane biometeorološke situacije naročit oprez se preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. U najtoplijem delu dana se svima savetuje izbegavanje dužeg boravka na otvorenom, kao i adekvatna zaštita od sunca. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!