Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 2. novembar

Danas je petak, 2. novembar

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 39 puta,  25 intervencija je bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 14 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođene dve devojčice.

Policijska uprava Kikinda:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga zabeležena je jedna saobraćajna nezgoda na području Kikinde. U pomenutoj nezgodi dva lica su zadobila lake telesne povrede. Zabeležen je i jedan manji požar u blizini Padeja.

JP „Kikinda“:

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže u petak, 2. novembra u periodu od 7 do 17 časova bez vode će ostati korisnici u ulici Feješ Klare, od Nićifora Brandića do Mokrinskog druma. JP „Kikinda“ zahvaljuje na strpljenju i razumevanju.

OŠ „Sveti Sava“ dobila automatsku meteorlošku stanicu:

Udruženje „Banatski paor“ je na svom tradicionalnom skupu, Balu paora, aukcijom slika prikupilo sredstva za nabavku male meteorloške stanice, koja je juče uručena OŠ „Sveti Sava“.

Jesenja akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru jesenje akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC doo Kikinda i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, kontejneri za prikupljanje krupnog otpada će do 12. novembra biti postavljeni u Mokrinu.

Narodna biblioteka: 

Povodom Dana biblioteke Narodna biblioteka “Jovan Popović” raspisala je Literarni i Likovni konkurs. Literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola otvoren je do 11. novembra, dok je likovni konkurs, namenjen deci uzrasta do 7 godina, otvoren do 12. novembra.

Narodno pozorište:

Domaći film „Južni vetar“ biće prikazan u mobilnom bioskopu u Narodnom pozorištu danas u terminima  od 16, 18:30 i 21 sat. Cena karte je 250 dinara.

Komedija Karla Goldonija „Mirandolina“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u subotu, 3. novembra sa početkom u 20 časova. 

Kulturni centar Kikinda:

Srpski ratni veterani Kikinde pozivaju učesnike rata 1999. godine, koji su podneli tužbe za diskriminaciju, kao i sve zainteresovane sugrađane da prisustvuju tribini povodom predstavljanja rezultata vezanih za tužbe po pitanju ratnih dnevnica. Tribina će biti održana danas u svečanoj sali Kulturnog centra sa početkom u 18 časova. 

Izložba posvećena sećanju na Dušana Kerkeza Dževa, umetnika iz Banatskog Velikog Sela, biće otvorena u galeriji Kulturnog centra, večeras sa početkom u 19 časova.

Tribina Snežane Radojičić o vožnji biciklom do Severne Koreje biće održana u subotu, 3. novembra u Kulturnom centru u Kikindi. Početak je u 19 časova. 

Obezbeđen prevoz na dan izbora za Savete nacionalnih manjina 4. novembra:

Obaveštavaju se birači pripadnici nacionalnih manjina upisani u Poseban birački spisak nacionalnih manjina sa teritorija mesnih zajednica Banatsko Veliko Selo, Nakovo, Novi Kozarci, Bašaid i Iđoš, da je tokom izbornog dana, 4. novembra obezbeđen prevoz autobusima JP „Autoprevoz“ do mesnih zajednica koje su određene kao biračka mesta.
 
Izložba rasne živine i smotra banatskog gološijana za vikend u Kikindi:
 
Međugradska izložba rasne živine biće održana 44. put u Kikindi u subotu, 3. novembra u nekadašnjoj Zadruzi „Jedinstvo“, na adresi Jovana Popovića broj 6. U okviru izložbe biće organizovana i smotra rase banatski gološijan, a cena ulaznice je 100 dinara.
 
Crveni krst:
Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u utorak, 6. novembra organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, od 9 do 12 časova. Službi za transfutziju krvi nedostaje krv krvnih grupa O pozitivna i O negativna.

Vreme:

Danas veoma toplo za ovo doba godine. Maksimalna temperatura 26 stepeni.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!