Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 2. mart

Danas je subota, 2. mart

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 43 puta, 21 intervencija bila je na poziv pacijenata u gradu, 9 u okolnim selima, dok je u ambulanti obavljeno 13 pregleda.

Svetski dan civilne zaštite obeležen i u Kikindi: 

Sednicom Okružnog štaba za vanredne situacije, juče je u Gradskoj kući obeležen Međunarodni dan civilne zaštite. Sednici su prisustvovali predstavnici svih opština Severnobanatskog okruga, kao i predstavnici nadležnih službi. Razmatrani su i usvojeni izveštaj o radu za prethodnu i planovi za tekuću godinu gradskog i opštinskih štabova za vanredne situacije, analazirani stanje kadrovske popunjenosti i tehničke opremljenosti vatrogasno spasilačkih jedinica i usvojene mere za njihovo unapređenje. 

Isplata socijalnih davanja:

Penzije za korisnike samostalnih delatnosti za februar biće isplaćene danas. Klijenti banke, korisnici ovih penzija, novac mogu da podignu na šalterima svih ekspozitura. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

Kompanija FCC obaveštava korisnike da će prolećna akcija prikupljanja krupnog otpada biti organizovana u Iđošu, u periodu od 4. do 11. marta.

Dobrovoljno služenje vojnog roka i kurs za rezervne oficire: 

Centar Ministarstva odbrane Kikinda obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola da je u toku javni konkus za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs rezervnih oficira Vojske Srbije. Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike srbije starosti između 19 i 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. Prijava za dobrovoljno služenje vojnog roka popunjava se u centru Ministarstva odbrane u Kikindi koji se nalazi na adresi Kralja Petra I broj 37. Pored prijave kandidat prilaže kopiju diplome o završenoj školi, biografiju i izvod iz zdravstvenog kartona. Više informacija, kao i kompletan tekst konkursa možete pronaći na stranici Ministarstva odbrane, ili možete pozvati centar u Kikindi 0230/ 442 246.

Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja izbeglica:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Kikinde obaveštava da je Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica koje su bile korisnici programa kupovine seoske kuće sa okućnicom iz sredstava budžeta Republike Srbije i AP Vojvodine u vidu građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Кikinde objavljen na oglasnim tablama Gradske uprave i seoskih mesnih zajednica, oglasnoj tabli Komesarijata za izbeglice i migracije i na internet stranici grada.  Poziv je otvoren do 14. marta. 

Besplatan početni kurs mađarskog jezika za članove Biblioteke:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ organizuje besplatan kurs mađarskog jezika za početnike, za svoje članove starije od 20 godina. Broj mesta je ograničen, a zainteresovani mogu da se prijave putem broja telefona: 422-533, do 11. marta. 

Nedelja žena u Kulturnom centru:

Kulturni centar Kikinda organizuje „Nedelju žena“ od nedelje, 3. marta do subote, 9. marta. Sutra, 3. marta sa početkom u 19 sati biće održano „Rođendansko veče“ sa glumicom Jelicom Sretenović. Ulaz je slobodan.  

Koncert povodom Dana žena:

Pevač folk muzike Milan Topalović Topalko nastupiće u hali Sportskog centra jezero u petak, 8. marta, povodom Dana žena. Koncert je poklon lokalne samouprave sugrađanima, a i ove godine biće obezbeđen besplatan prevoz iz svih okolnih sela. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Veseli raspust“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 3. marta. Početak je zakazan za 17 časova. 

Sport:

U okviru 18. kola Superlige Srbije rukometaši „Kikinde Grindeks“ danas igraju u Šapcu protiv, trenutno drugoplasirane, „Metaloplastike“. Utakmica počinje u 17 časova. 

Košarkaši „Velike Kikinde“ večeras igraju u Novom Sadu protiv ekipe „Slobode“. Početak utakmice je u 19:30. 

Vreme:

Danas promenjivo malo do umereno oblačno sa slabim severnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 12 stepeni. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!