Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 2. maj

Danas je četvrtak, 2. maj

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 34 puta, 16 intervencija bilo je na poziv pacijenata u gradu, 4 u okolnim selima, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 14 pacijenata. 

Isplata socijalnih davanja:

Penzije za korisnike samostalnih delatnosti za mesec april biće isplaćene u subotu, 4. maja. Klijenti banke, korisnici ovih penzija, novac će moći da podignu na šalterima svih ekspozitura. Vojne i poljoprivredne penzije za april biće isplaćene u utorak, 7. maja. 

Kraj prolećnog raspusta:

Nakon dvonedeljnog odmora đaci se sutra vraćaju u školske klupe. U osnovnim školama, niži razredi idu pre podne, a viši posle podne. Subota, 4. maj je poslednja radna subota u ovom polugodištu, a radiće se po rasporedu od ponedeljka. 

FCC:

Kompanija FCC obaveštava građane da će i danas raditi po redovnom programu sakupljanja i odvoženja komunalnog otpada, dok blagajne u ulici Generala Drapšina neće raditi. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će do 4. maja biti postavljeni u Banatskoj Topoli, a od 4. do 6. maja u Vincaidu. 

U gradskoj zoni, još danas šest kontejnera će se nalaziti u Ulici Toze Markovića, od Vuka Karadžića do Radničke.  Petak i subota (3. maj i 4. maj): četiri kontejnera nalaziće se u Njegoševoj ulici, od Miloša Velikog do Kosovske, i po jedan u naseljima Blok 35 i Blok 36. 

Narodno pozorište:

Predstava „Mirgorod“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u subotu, 4. maja sa početkom u 20 sati. 

U mobilnom bioskopu u Narodnom pozorištu u nedelju, 5. maja i u ponedeljak, 6. maja biće prikazana najnovija filmska ostvarenja. U nedelju u 16 sati na repertoaru će biti animirana avantura „Park čudesa“, a romantična drama „After“ biće prikazana u 18 sati. U nedelju u 20 sati, i u ponedeljak u 17 i u 20 časova biće prikazana akciona avantura „Osvetnici – kraj igre“. Cena ulaznice je 250 dinara. 

Vreme:

Danas malo do umereno oblačno sa slabim severozapadnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 21 stepen. 

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB