Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 2. jun

Danas je utorak, 2. jun

 

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 18 puta. Na poziv pacijenata bilo je 9 intervencija, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 9 građana. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođen jedan dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovane su četiri saobraćajne nezgode, dve na području Kikinde i po jedna u Kanjiži i Novom Kneževcu. U pomenutim nezgodama jedno lice je zadobilo lake telesne povrede.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, u sredu, 3. juna u periodu između 10 i 12 časova bez struje će ostati neparna strana Glavne ulice u Nakovu, od Radivoja Rodića prema Kikindi. Istog dana, od 12:30 do 14:30 električnu energiju neće imati korisnici u Ulici Sime Bajića, od Zdravka Čelara do Mladena Stojanovića. 

Zbog planiranih radova na elekričnoj mreži u četvrtak, 4. juna, od 8 do 10 sati, bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Rade Trnića, od Prvog maja do Miroslava Antića, Rade Trnića, od Alekse Dundića do Vojina Zirojevića, Alekse Dundića, Vojislava Ilića, Uroša Predića, od Rade Trnića do Ivana Gorana Kovačića, Rade Trnića, od Vojina Zirojevića do Branka Ćopića, Sonje Marinković, Petra Kočića, Milana Rakića, Sonje Marinković i Ive Andrića, od Petra Kočića do Sonje Marinković.

Istog dana, od 11 do 13 časova, električnu energiju neće imati potrošaći u sledećim ulicama u Kikindi: Rade Trnića, od Branka Ćopića do Kosmajske, Iva Andrića, od Petra Kočića do Mladena Stojanovića, Gavrila Principa, od Mladena Stojanovića do kućnog broja 39, Branka Ćopića, Mladena Stojanovića, Rade Trnića, od Kosmajske do Fruškogorske,   Gavrila Principa, od kućnog broja 36 do Žarka Zrenjanina, Kosmajska, Boška Buhe, Bihaćka, Save Kovačevića, Fruškogorska i Novosadska. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi došao je 61 potencijalni davalac. Dragocenu tečnost darovalo je njih 60, dok je jedna osoba odbijena iz medicinskih razloga. Crveni krst Kikinda zahvaljuje svim humanim ljudima i obaveštava javnost da će naredna akcija biti održana u četvrtak, 18. juna. 

Testiranje na koronavirus na lični zahtev i u Kikindi:

Kikinđani koji žele da se testiraju na koronavirus mogu to da učine na Odeljenju mikrobiologije Zavoda za javno zdravlje, koje se nalazi u Opštoj bolnici. Pre testiranja neophodno je uplatiti iznos od 6.000 dinara na žiro račun koji se može pronaći na sajtu Ministarstva zdravlja i na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Nakon toga, građani sa priznanicom, kao dokazom uplate, dolaze na testiranje, koje se obavlja jednostavno, uzimanjem brisa iz nosa i grla, radnim danima od 7 do 15 sati. Rezultati se dobijaju u roku od 48 sati. Pravo na besplatno testiranje imaju građani sa simptomima koronavirusa, kao i studenti i maloletna lica koji putuju u zemlje koje zahtevaju negativan PCR test. 

Dečji i Školski dispanzer:

Dečji i Školski dispanzer rade od 7 do 20 časova, a pregledi se zakazuju kod izabranih lekara. Kovid ambulanta, koja će primati pacijente sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem biće u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radiće svakog dana (i vikendom) od 7 do 18 sati. Broj telefona na koji roditelji mogu da se jave je: 316 218. 

Konkurs za upis polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku:

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, koji je otvoren do 5. juna. Za potrebe Policijske uprave u Kikindi konkurs je raspisan za ukupno 19 polaznika i to 10 za radno mesto policajac za potrebe policijskih ispostava Kikinda, Ada, Senta, Kanjiža i Čoka, 9 za radno mesto saobraćajni policajac za potrebe Odeljenja saobraćajne policije u Kikindi i 20 polaznika za radno mesto granični policajac (10  za Stanicu granične policije Kikinda i 10 za Stanicu granične policije Đala). Prijava na konkurs sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Uslovi konkursa mogu se naći i na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova mup.gov.rs  i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku copo.edu.rs. 

Kompanija FCC:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, kontejneri će još danas i sutra biti postavljeni na sledećim lokacijama u Ruskom Selu: ugao ulica Stevice Jovanovića i Žarka Zrenjanina, Solunskih dobrovoljaca i Žarka Zrenjanina, Braće Domazet i Njegoševe, i u Ulici Braće Opsenice (kod Veterinarske stanice). Od srede, 3. juna do petka, 5. juna otpad će se u ovom selu sakupljati na ovim mestima: ugao ulica Feješ Klare i Vojvode Knićanina, Đure Jakšića i Dože Đerđa, Mladena Stojanovića i Vojvode Knićanina, i Ulica Petefi Šandora (kod katoličkog groblja). 

U gradskoj zoni, još danas i sutra krupan otpad će se sakupljati u ulicama Pere Segedinca, Koste Krnića i Milana Petrovića. U toku akcije kontejnere je moguće premestiti i na druge lokacije, ako je to potrebno. Telefon za informacije: 0800/ 111 666. 

Autoprevoz Kikinda:

Autoprevoz Kikinda povećao je broj polazaka u međugradskom saobraćaju. Autobusi za Beograd polaze u 5, 7, 10 i 16:40, za Novi Sad u 5, 9, 11 sati i 30 minuta i 15 časova, a za Suboticu u 6 i 12 sati i 30 minuta. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ apeluje na korisnike daljinskog grejanja da redovno izmiruju svoje obaveze za isporučenu toplotnu energiju. Korisnicima koji imaju dugovanja, a nisu u mogućnosti da izmire dug jednokratnom uplatom, JP „Toplana“ će omogućiti da isti mogu izmiriti sačinjavanjem Sporazuma o izmirenju duga u mesečnim ratama, sa krajnim rokom plaćanja celokupnog duga do 1. oktobra. Detaljnije informacije možete dobiti pozivom na brojeve: 435 055 i 402 330. 

Literarni konkurs za osnovce:

Mesna zajednica Mokrin raspisala je literarni konkurs „Rašin šešir“, koji je otvoren do 20. juna. Pravo učešća imaju učenici osnovnih škola, a potrebno je da napišu pesmu na temu „Kako se piše pesma“. Radovi se šalju isključivo elektronskim putem na mejl danrasepopova@gmail.com. Osim pesme, koja treba da bude napisana ćirilicom i fontom Times New Roman, potrebno je poslati i ime i prezime učenika, ime predmetnog nastavnika, ime škole, kontakt telefon i mejl adresu. Žiri će dodeliti Povelju „Rašin šešir“ jednu prvu, dve druge i tri treće nagrade, a nagrađeni učenici nastupiće na manifestaciji „Dan Raše Popova“, koja će biti održana 26. juna u Mokrinu. 

Narodni muzej:

Autorsko vođenje kroz izložbu „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić“ biće upriličeno u sredu, 3. juna, sa početkom u 17 sati, u galeriji narodnog muzeja u Kikindi. Kroz izložbu posetioce će voditi Olivera Skoko, kustos istoričar umetnosti Narodnog muzeja Zrenjanin. Zainteresovani mogu da se prijave slanjem poruke Fejsbuk stranici Muzej Kikinda ili putem mejla: pedagoskanmk@gmail.com Broj mesta je ograničen, a prisustvo podrazumeva obavezno nošenje maske i rukavica. 

Sport:

„Narandžasto pleme“, ženski deo ekipe Kluba američkog fudbala „Mamuti“,  poziva devojčice starije od 13 godina da im se pridruže. Zainteresovane dame mogu da se jave preko Fejsbuk stranica Orange Tribe Kikinda i Klub američkog fudbala Mamuti, putem mejla kikindamamuti@gmail.com ili pozivom 066 20 22 50 (trener Branislav Fekete).

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5959 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Umereno do potpuno oblačno, sa kišom. Maksimalno 19 stepeni.

Bioprognoza:

Usled očekivane biometeorološke situacije opreznost se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Mogući su promenlјivo raspoloženje i problemi sa snom. Neophodno je povećanje opreznosti svim učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!