Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 2. jul

Danas je ponedeljak, 2. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 42 puta, od čega je 22 intervencije bilo na poziv pacijenata , dok je u ambulanti obavljeno 20 pregleda.

Policijska uprava :

Za dane vikenda registrovana je jedna saobraćajna nezgoda, sa pričinjenom materijalnom šetetom.

Prema izveštaju policijske uprave u toku vikenda, dogodio se jedan požar u Kikindi, gde je goreo pomoćni objekat u kojem su bile smeštene bale slame, grašak i ostalo. Procenjena materijalna šteta iznosi milion dinara.

FCC letnje radno vreme:

Od 2. jula kompanija FCC počinje sa letnjim radnim vremenom pražnjenja i sakupljanja komunalnog otpada na teritoriji grada Kikinda. Posude za odlaganje komunalnog otpada biće pražnjene po redovnom planu ruta i to u prvoj smeni od 5 do 13 časova i u drugoj smeni od 16 časova pa do ponoći.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, u ponedeljak 2. jula u Kikindi će biti isključeni korisnici u ulici Svetozara Miletića od Save Tekelije do Čanadske, u vremeskom periodu između 8 i 10 časova.

Dobrovoljno davanje krvi:

Crveni krst i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi za građane Kikinde u utorak, 3. jula u periodu od 9 do 12 časova. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u Nemnjinoj broj 4.

Tokom leta, zalihe krvi su na veoma niskom nivou, s toga pozivamo dobrovoljne davaoce krvi svih krvnih grupa da doniraju krv.
Budite humani, ulepšajte dan i sebi i drugima.

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i Centar za pružanje usluga socijalne zaštite grada Kikinde:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i Centar za pružanje usluga socijalne zaštite grada Kikinde Vas pozivaju 2.jula u 18 časova na prezentaciju svog rada pod nazivom „Dnevnik“. Prezentacija će biti u dvorištu biblioteke.

Humanitarna akcija:

Nakon sprovedene humanitarne akcije „Dečije pijace“  u kulturnom centru, koja je bila održana u nedelju, radi pomoći u sakupljanju novčanih sredstava našoj sugrađanski Kalini Radovic, prikupljeno je 52.174 din sakupili na decijoj pijaci.

Veći roditeljski dodatak:

Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević najavio je veću isplatu roditeljskog dodatka za prvo, drugo, treće i četvrto dete koje bude rođeno posle 1. jula. „Za prvo dete važi od 1. jula 2018. godine isplata. Za drugo i treće dete koje bude rođeno posle 1. jula isto kreće odmah isplata“, rekao je Đorđević. On je dodao da za drugo, treće i četvrto dete važi isplata od 25. decembra 2017. godine i da će biti napravljen nov način isplate, čime će roditeljima biti nadoknađeno sve što do sada nije isplaćeno. Uslovi za ostvarivanje ovih prava obavezna vakcinacija, pohaćanje predškolskog i osnovne škole.

Izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom propisano je da roditelji za prvo dete jednokratno dobiju 100.000 dinara, za drugo dete 10.000 dinara mesečno dve godine, za treće dete po 12.000 dinara mesečno 10 godina, a za četvrto 18.000 dinara mesečno 10 godina.

Vreme:

Nakon hladnog jutra, dan će biti topao i temperatura će dostići 30. podeljak. Sunčana i topla nedelja je pred nama.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!