Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 2. jul

Danas je utorak, 2. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta,  20 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda.  

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na Porođajnom odeljenju kikindske bolnice rođeni su jedna devojčica i dva dečaka.

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će se danas i sutra nalaziti u Vinogradskoj ulici, Jugovićevom sokačetu i Jugovićevoj ulici.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na elektirčnoj mreži u sredu, 3. jula u periodu od 10 do 11 časova bez struje će ostati deo Ulice Rade Trnića u Mokrinu, od Đure Đakovića do Braće Tomića. 

Tretmani suzbijanja:

Tretmani suzbijanja komaraca odloženi su za 4. i 5. jul. U četvrtak od 17 do 22 časa biće izvršen tretman suzbijanja odraslih formi komaraca hemijskim putem iz vazduha i sa zemlje u Kikindi i okolnim naseljima. Narednog dana, u petak, u ranim jutarnjim satima (oko 5 časova), biće tretirane odrasle forme komaraca sa zemlje, u centru Kikinde. Preparati su toksični za pčele.

Akcija doborovljnog davanja krvi:

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i Crveni krst Kikinda u četvrtak, 4. jula u periodu od 9 do 13 časova organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta. U ovom periodu zalihe dragocene tečnosti su na minimumu. Iz Crvenog krsta pozivaju sugrađane da u što većem broju daruju krv, kako pacijenti ne bi čekali.

Pomoć kikindskim pčelarima: 

Juče su u našem gradu potpisani ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za nabavku novih pčelinjih društava, kako bi se umanjila šteta nastala nakon pomora pčela krajem maja. Sredstva su odobrena u okviru konkursa koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a ukupna vrednost investicije je 7,6 miliona dinara. 

Letnji bioskop u Biblioteci: 

U okviru letnjeg bioskopa u dvorištu Biblioteke, u četvrtak, 4. jula biće prikazana biografska drama „Kraljica pustinje“. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Kulturni centar Kikinda:

Kulturni centar Kikinda od 15. do 19. jula organizuje Letnju kuvarsku školu, namenjenu deci uzrasta od 7 do 12 godina. Učešće je besplatno, a prijavljivanje traje do 10. jula lično u Kulturnom centru, ili putem broja telefona: 422-544. Broj mesta je ograničen.

Hor „Atendite“, pod upravom prof. dr Biljane Jeremić, i orkestar Kulturnog centra, koji vodi Albert Nađ, pozivaju zainteresovane sugrađane da im se pridruže.  Prijem novih članova hora je utorkom i četvrtkom u Kulturnom centru od 20 časova, a orkestra petkom od 20:30 sati. Informacije možete dobiti na 422 544. 

SC „Jezero“:

Iz Sportskog centra „Jezero“ apeluju na sugrađane da poštuju određena pravila ponašanja, kako bi boravak na bazenima svima bio ugodniji i bezbedniji. 

Molimo posetioce da se obavezno pre ulaska u bazen istuširaju, da ne ulaze u vodu ukoliko su namazani kremom za sunčanje. Takođe, molimo ih da, u slučaju fizioloških potreba koriste toalete. Ukoliko se ova pravila ne budu poštovala, postoji rizik da voda bakteriološki i hemijski bude neispravna – navodi se u saopštenju SC „Jezero“. 

Kursna lista:
 
Dinar nastavlja mirovanje prema evru na gotovo istom nivou kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 117,8883 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

I danas pretežno sunčano i veoma toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 35 stepeni.

Bioprognoza:

Svim hronično obolelim i osetlјivim osobama se savetuje naročita opreznost usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze, malaksalosti i glavobolјe. Preporučuje se izbegavanje boravka na otvorenom u najtoplijem delu dana, primena adekvatne zaštite od UV zračenja, kao i smanjenje fizičkih napora. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!