Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 2. februar

Danas je subota, 2. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 40 puta , 20 intervenicija bilo je na poziv pacijenata u gradu, 3 u okolnim selima, dok je u ambulanti obavljeno 17 pregleda.

Radosne vesti iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođen je jedan dečak. 

Isplata socijalnih davanja:

Penzije za korisnike samostalnih delatnosti za januar 2019. godine biće isplaćene danas. Klijenti banke, korisnici ovih penzija, novac mogu da podignu na šalterima svih ekspozitura. 

U utorak, 5. februara biće isplaćene vojne i poljoprivredne penzije za januar 2019. 

Konkurs za nagradu „Đura Đukanov“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je konkurs za dodelu književne nagrade „Đura Đukanov“. Nagrada se dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima. Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Rok za dostavljanje rukopisa je 31. maj 2019. godine. 

Poziv za mlade za dugoročno volontiranje u Crvenom krstu u Portugaliji:

Omladinski centar Vega poziva mlade između 17 i 30 godina koji su zainteresovani da učestvuju na internacionalnom Erazmus+ volontiranju u Crvenom krstu u Portugaliji. Projekat traje 11 meseci, od aprila 2019. do marta 2020. godine, a rok za prijavu je 10 februar. Više informacija možete dobiti i u Kancelariji za mlade, koja se nalazi u Kulturnom centru. 

Narodno pozorište: 

Predstava „Mirogorod“, rađena po  istoimenoj zbirci pripovetki Nikolaja Gogolja, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi večeras sa početkom u 20 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 3. februara biće predstava za decu i odrasle „Koza Roza“. Početak je u 17 sati. 

Sport:

U okviru 14. kola Superlige Srbije u rukometu ekipa „Kikinde Grindeks“ večeras na parketu hale SC „Jezero“ dočekuje „Šamot 65“ iz Aranđelovca. Utakmica počinje u 18 sati. 

Vreme:

Danas oblačno i suvo, sa pojačanim južnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 11 stepeni. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!