Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 2. decembar

Danas je ponedeljak, 2. decembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 28 puta, 19 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 9 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođen jedan dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku proteklog vikenda registrovano je devet saobraćajnih nezgoda, četiri u Kikindi, dve u Kanjiži i po jedna u Adi, Senti i Čoki. U pomenutim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, a dva su lakše povređena.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, od 8 do 12 sati, bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Iđošu: Đure Jakšića, od Koste Kljajića do Jamurske, Koste Kljajića, od Đure Jakšića do Karađorđeve, i Jovana Jovanovića Zmaja, od Koste Kljajića do Jamurske. Od 10 do 11 časova bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Mokrinu: Braće Despotov, od Milana Malenčića do Arsenija III Čarnojevića, i Iva Lole Ribara, od Braće Despotov do kraja ulice. 

Raspisan Konkurs za Godišnju nagradu i gradska priznanja: 

Komisija za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja raspisala je Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu najvišeg priznanja i nagrada za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, za 2019. godinu. Predloge za dodelu nagrada i javnih priznanja Grada Kikinde mogu podneti preduzeća, ustanove, druge organizacije, organi i asocijacije, grupe građana i pojedinci sa teritorije našeg grada. Predlozi za nagrađivanje sa dokumentacijom dostavljaju se Gradskoj upravi, najkasnije do 16. decembra, na adresu: Gradska uprava, kancelarija broj 81, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Kikinda (sa naznakom: Za nagrade Grada Kikinde). 

Akcija dobrovoljnog davanje krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u četvrtak, 5. decembra organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u periodu između 9 i 13 časova. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara iznosi danas 117,5665 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ savladali su sinoć u Beogradu ekipu „Partizana“, rezultatom 35:28. Nakon ove pobede, „Kikinda“ je ponovo na 5. mestu prvenstvene tabele.

Vreme:

Danas oblačno i kišovito, maksimalno 6 stepeni. U toku večeri i noći, jače zahlađenje.

Bioprognoza:

Usled očekivane biometeorološke situacije hroničnim bolesnicima se savetuje opreznost, naročito osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i srčanim obolјenjima. Promenlјivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!