Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 2. april

Danas je petak, 2. april

 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikidnskom porodilištu na svet su došle dve bebe (dečak i devojčica).

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 37 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 24 pregleda, dok je 13 građana pomoć zatražilo u ambulanti. 

Epidemiološka situacija u Kikindi:  

Prema jučerašnjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivno je 876 slučajeva koronavirusa. Registrovano je još 56 zaraženih osoba. Od početka epdiemije, zaključno sa 31. martom, u Kikindi obolele su 4 903 osobe. 

Zbog povećanog broja pregleda i rasta broja novozaraženih koronavirusom, ponovo radi kovid ambulanta u Mikronaselju, pored Pošte, od ponedeljka do petka, od 7 do 20 sati. Druga kovid ambulanta, u Svetosavskoj ulici 53, radi svakog dana, i vikendom, 7 do 20 časova. U obe ambulante obavljaće se i prvi i kontrolni pregledi. U Dečjem dispanzeru u crvenoj zoni se primaju pacijenti sa simptomima koronavirusa, dok je zelena zona za pacijente bez temperature. 

Sugrađani, koji nisu u mogućnosti da se prijave popunjavanjem jednostavnog upitnika na Portalu eUprave za vakcinisanje protiv koronavirusa  mogu to da obave na šalteru broj 4, u Uslužnom centru u Gradskoj upravi, kao i u prostorijama 4. Mesne zajednice, na adresi Cara Dušana 26.  Zainteresovani se mogu prijaviti i telefonskim putem, pozivom na brojeve:  0230 410 230 ili 0230 321 374. Imunizacija se obavlja jedino na punktu 1, u ulici Vojvode Putnika 37, u prostorijama kikindskog Udruženja penzionera.

Centar za socijalni rad:

Centar za socijalni rad Kikinda obaveštava građane da će do 31. maja ove godine, u saradnji sa Udruženjem građana „Centar društvenih aktivnosti ROD“ i uz podršku loaklne samouprave, pružati besplatnu uslugu posredovanja odnosno medijacije. Uslugu mirnog rešavanja porodičnih sporova u prostorijama Centra za socijlani rad (Semlačka broj 10) sprovodiće stručnjaci koji su završili osnovnu obuku za posrednike/medijatore kao i specijalizovnu obuku za medijatore u rešavanju porodičnih sporova i upisani su u registar posrednika u Ministarstvu pravde.

Besplatne onlajn pripreme za malu maturu:

Kikindska Kancelarija za mlade i ove godine organizuje besplatnu pripremnu nastavu za osnovce, iz matematike, fizike i hemije. Zbog trenutne epidemiološke situacije pripremna nastava će se realizovati onlajn, preko Google Meet-a, sa kojim su učenici već upoznati i znaju da ga koriste. Svi zainteresovani učenici 8. razreda mogu se prijaviti u školi kod razrednog starešine, ostavljajući sledeće podatke: ime, prezime, broj telefona, e-mail adresu i predmet za koji se prijavljuju. Ili se možete i direktno prijaviti na e-mail: kancelarijazamlade@kikinda.org.rs

Otvoren konkurs za prvu knjigu mladih autora:

Grad Kikinda i Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa raspisali su 12. konkurs za prvu knjigu mladih autora. Konurs je otvoren do 1. juna i raspisan je u trima kategorijama: za prvu knjigu autora iz Kikinde, za knjigu autora sa teritorije Srbije i za autore iz dijaspore.

Suvača ponovo otvorena:

Kikindska Suvača, jedini sačuvani mlin na konjski pogon u Srbiji, ponovo je otvorena za posetioce, i to od od utorka do subote, u periodu između 10 i 16 časova. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 4. aprila biće mađioničarska predstava „Čarobni tim“, koja će biti odigrana u terminima od 17 i 19 sati. 

Sport:

U Vojvođanskoj ligi „Istok“ „Kikinda“ u subotu na Gradskom stadionu dočekuje „Radnički“ iz Sutjeske, dok će ŽAK takođe sutra, igrati protiv „Proletera“ u Banatskom Karlovcu. U Srpskoj ligi Vojvodina, kozaračka „Sloboda“ sutra igra u Subotici protiv „Bačke 1901“, dok će „Kozara“ u Banatskom Velikom Selu dočekati „Feniks“ iz Apatina. 

U 15. kolu Super B lige Srbije, rukometašice „Kikinde“ u subotu od 19 sati igraju u Prokuplju, protiv ekipe „Topličanina“. Kikinda je i dalje na 3. mestu prvenstvene tabele sa 18 bodova, koliko imaju i ekipe „Pančeva“ i „Kučeva“ koje zauzimaju 4. i 5. mesto. 

Košarkaši „Velike Kikinde“ igraće ovog vikenda u Novim Banovcima protiv „Omladinca“, utakmicu plej aut faze Prve srpske lige. 

Vreme:

Umereno oblačno, posle podne moguća kratkotrajna kiša. Najviša temperatura biće 19 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija je i dalјe nepovolјna za osobe sa kardio i cerebrovaskularnim obolјenjima. Oprez se savetuje astmatičarima. Kod meteoropata moguća je razdražlјivost i neraspoloženje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!