Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 19. septembar

Danas je subota, 19. septembar

 

Hitna služba:

U toku jučerašnjeg dana kikindska Hitna pomoć intervenisala je 22 puta. Na poziv pacijenata bilo je 19 pregleda, dok je pomoć u ambulanti potražilo 13 građana.

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana na svet su došli dve devojčice i dva dečaka.

Isključenje struje:

U ponedeljak, 21. septembra, od 10 do 11 sati bez struje će ostati potrošači u Srbobranskoj ulici, od Marka Miljanova ka Omladinskoj, a od 12 do 13 časova u Ulici Rade Trnića, od Prvog maja do Mike Antića. Istog dana, od 10:30 do 11:30 struju neće imati sledeće ulice u Banatskom Velikom Selu: Pane Đukića, Desanke Maksimović, Zdravka Čelara, Branka Ćopića, od početka do Kikindskog puta, Marka Jokića, Slavka Rodića, Nikole Tesle, od broja 30 do kraja ulice, i Bosanska. 

FCC:

Kompanija FCC Kikinda obaveštava građane da se sakupljanje i transport komunalnog otpada sa teritorije grada Kikinde obavlja u dve smene. Prva smena je od 6 sati ujutru, a druga od 14 časova. 

JP „Kikinda“:

Zbog održavanja maniefstacije „Dani ludaje“ Javno preduzeće „Kikinda“ neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. 

Isplata socijalnih davanja:

Danas će biti isplaćena sledeća socijalna davanja za avgust mesec: osnovna invalidska primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine, roditeljskog i dečjeg dodatka, dodatka za negu i pomoć drugog lica, novčane socijalne pomoći, posebne novčane naknade, novčane naknade za rad hranitelja i naknade za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju. 

Dani ludaje:

U sklopu manifestacije „Dani ludaje“ danas od 10 do 16 sati na Trgu će biti održan Banatski fruštuk, a prijava i registracija odgajivača bundeve počeće u podne. Proglašenje pobednika u kategorijama najudužeg i najtežeg ploda i dodela nagrada zakazani su za 15 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

U sklopu manifestacije „Dani ludaje“ Dečje pozorište „Lane“ najmlađim Kikinđanima danas poklanja predstavu „Škola za klovnove“. Početak je u 19 sati, ulaz je slobodan. 

Sport:

U Srpskoj ligi Vojvodina „Kozara“ će danas u Velikom Selu dočekati zrenjaninski „Radnički“, dok će kozaračka „Sloboda“ igrati u Kuli protiv „Hajduka 1912“. 

U okviru utakmica Vojvođanske lige Istok „Kikinda 1909“ će u nedelju igrati u Kovinu protiv „Radničkog“, dok će ŽAK na svom stadionu ugostiti „Mladost“ iz Omoljice. Kikinda je trenutno 3. na tabeli sa 13 bodova, dok je ŽAK sa 4 na 14. mestu. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosiće u ponedeljak, 21. septembra, 117,5935 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na današnji kurs, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Nakon vedrog i hladnog jutra, tokom dana sunčano, maksimalno 24 stepena.

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija će pogodovati hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama, a u jutarnjim satima pojačane tegobe mogu osetiti i astmatičari. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i boravak u prirodi.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!