Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 19. septembar

Danas je četvrtak, 19. septembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 39 puta, 27 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda. 

Policijska uprava Kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su tri saobraćajne nezgode, dve na području Kikinde i jedna u Senti. U pomenutim nezgodama pričinjena je materijalna šteta.

Besplatan parking do ponedljka:

Tokom predstojeće manifestacije „Dani ludaje“, koja će u našem gradu biti održana od danas do nedelje, 22. septembra, JP „Кikinda“ neće obavljati naplatu parkiranja. Redovna kontrola i naplata parkiranja na uličnim parkiralištima u zoniranim delovima grada počeće u ponedeljak, 23. septembra, od 7 časova. 

Besplatni pregledi u Bolnici:

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda u nedelju, 22. septembra u Opštoj bolnici u Kikindi građani će moći da obave EKG i merenje krvnog pritiska, provere nivo šećera u krvi, tumor markere gastrointestinalnog trakta, urade ultrazvuk abdomena i otorinolaringološki pregled. Pregledi će se obavljati u periodu od 8 do 16 časova. Zdravstveno osiguranje nije obavezno, a pacijenti ne moraju biti sa teritorije Severnobanatskog okruga.

Prijave za projekat “Mladi protiv nasilja nad ženama”:

U toku je prijavljivanje za učešće u projektu Centra modernih veština “Mladi protiv nasilja prema ženama”, koji je namenjen srednjoškolcima iz Šapca, Paraćina, Kikinde i Beograda, ali i svim drugim srednjoškolcima koji dele vrednosti ravnopravnosti i nenasilja. Zainteresovani mogu popuniti prijavu na www.cmv.org.rs do 22. septembra. 

Dana počinju 34. „Dani ludaje“: 

Tradicionalni kikindski festival posvećen bundevi biće održan 34. put u našem gradu od danas do nedelje 22. septembra. Večeras sa početkom u 18:30 u Kulturnom centru biće otvorena izložba fotografija nastalih na foto avanturi „Kikinda kroz objektiv“, dok će u Muzeju u 19 časova biti otvorena izložba slika istaknutog umetnika Milana Konjovića. U okviru muzičkog programa večeras u 21 sat nastupiće kikindski hor „Atendite“. 

Tradicionalni karneval maskiranih predškolaca zakazan je za petak u 15 sati, kada će mališani obučeni u kostime sa jesenjim motivima prošetati centrom grada, a nakon toga u dvorištu Muzeja biće održana karnevalska žurka „Kinderbal“.

„Enigmatski Dani ludaje“: 

Enigmatski klub „Kikinda“ poziva sve članove i zainteresovane ljubitelje enigmatike na Enigmatske Dane ludaje, koji će biti održani u subotu, 21. septembra u Kulturnom centru. Početak takmičenja zakazan je za 12 časova. Sa početkom u 12 sati biće održano Šesto otvoreno prvenstvo Kikinde u rešavanju enigmatskih zadataka, a od 13 časova Četvrto otvoreno prvenstvo Kikinde u rešavanju sudokua. Kotizacija za ova dva nadmetanja se ne naplaćuje, a svi zainteresovani su dobrodošli, bez obzira na enigmatsko iskustvo. 

Narodni muzej:

Izložba dečjih literarnih, video i PowerPoint radova nastalih na konkursu „Nedelja stvaralaca evropske baštine“, biće otvorena u petak, 20. septembra u 19 sati. Iz našeg grada na konkursu je učestvovalo jedanaestoro dece. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,59 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:
 
Pretežno sunčano sa slabim vetrom. Najviša temperatura biće 22 stepena. 
 
Bioprognoza:
 
Biometeorološka situacija može imati relativno povolјan uticaj na hronično obolele i osetlјive osobe, ali se izvestan oprez ipak savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu poremećaja sna, promenlјivog raspoloženja i glavobolјe.Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!