Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 19. oktobar

Danas je utorak, 19. oktobar

Hitna služba: 

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 33 puta. Na poziv pacijenata bilo je 20 intervencija, dok je pomoć u ambulanti zatražilo 13 građana. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu na svet su došle dve bebe (dečak i devojčica).

Epidemiološka situacija u Kikindi:

Prema podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivno je 909 slučajeva koronavirusa. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 9:30 do 10:30 bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Bašaidu: Rade Budurina, od Vojvođanske do Rade Mikalačkog, Svetozara Miletića, od Đure Jakšića do Aleksandra Grujića, Svetozara Miletića, od Svetozara Markovića do Branislava Nušića, i Žarka Zrenjanina, od Vojvođanske do Svetozara Miletića, a od 13:30 do 14 časova: Svetozara Miletića, od Aleksandra Grujića do Svetosavske, i Aleksandra Grujića, od Svetozara Miletića do Rade Mikalačkog. Takođe u utorak, od 12 do 12:30 bez struje će biti Put za Pristanište u Kikindi, od raskrsnice za Severni Banat do kraja. 

U sredu, 20. oktobra, od 12 do 12:30 bez struje će ostati Put za Pristanište, od raskrsnice za Severni Banat do kraja, a od 13:30 do 14 časova struju neće imati korisnici u sledećim ulicama u Bašaidu: Svetozara Miletića, od Aleksandra Grujića do Svetosavske, i Aleksandra Grujića, od Svetozara Miletića do Rade Mikalačkog. 

Sakupljanje krupnog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada još danas 6 kontejnera nalaziće se u Sutjeskoj ulici, od Mike Antića do Žarka Zrenjanina, u utorak i sredu: po 2 kontejnera biće u Suvačarskoj, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, u Albertovoj, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, i u Gavrila Principa, u sredu i četvrtak: 6 kontejnera nalaziće se u Ulici Rade Trnića, u četvrtak i petak: 6 kontejnera biće postavljeno u Albertovoj ulici, od Živka Gavranova do Žarka Zrenjanina, a od petka do ponedeljka, 25. oktobra: 6 kontejnera biće u Kumanovskoj, od Živka Gavranova do Žarka Zrenjnaina. 

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe u našem gradu, tokom proteklog vikenda venčala su se tri para. Kako saznajemo, sudbonosno da rekla su dva para u Kikindi, dok je jedan brak slopljen u Bašaidu. 

Isplata socijalnih davanja za septembar:

U sredu, 20. oktobra biće isplaćena sledeća socijalna davanja za septembar mesec: osnovna invalidska primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine, roditeljski i dečji dodatak, novčana socijalna pomoć, posebna novčana naknada, dodatak za negu i pomoć drugog lica, kao i novčana naknada za rad hranitelja i naknada za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju. 

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Kikinđanke uspešne na dečjem muzičkom festivalu u Užicu:

Kikinđanke su zablistale na još jednom dečjem muzičkom festivalu. Na takmičenju „Ljubav, naša je planeta“, devetogodišnja Petra Todorić osvojila je gran-pri festivala, dvanaestogodišnja Ena Gogić osvojila je prvo mesto, dok je Svetlana Ceca Milić, muzički pedagog, dirigent i kompozitor Hora „Čueprak“, nagrađena za životno delo u oblasti stvaralaštva za decu. 

Narodno pozorište:

Na sceni Narodnog pozorišta večeras će biti izvedena predstava „Buba u uhu“. Početak je zakazan za 20 časova, a telefon za informacije i rezervacije je: 0230/422-638.

Kursna lista: 

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,5717 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

I danas malo do umereno oblačno, sa temperaturom do 16 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivane biometeorološke prilike povolјno će uticati na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima tokom jutarnjih sati. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!