Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 19. oktobar

Danas je ponedeljak, 19. oktobar

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć juče su intervenisale 36 puta. Na poziv pacijenata bilo je 25 pregleda, dok je pomoć u ambulanti potražilo 11 građana.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanastkog okruga, u toku proteklog vikenda, registrovane su dve saobraćajne nezgode, u Kikindi i Novom Kneževcu, u kojima je jedno lice lakše povređeno. 

Službenici Policijske uprave u Кikindi, u okviru svojih redovnih aktivnosti, na strelištu u Crnoj Bari izvodiće bojevo gađanje, od danas do petka, 23. oktobra, u periodu od 8 do 15 časova. U cilju preduzimanja potrebnih mera bezbednosti, PU Kikinda apeluje na građane da u predviđenom vremenu ne izvode poljske radove i ne kreću se u blizini strelišta. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 9:30 do 10:30 bez struje će ostati potrošači u Mokrinu u ulicama Nikole Tesle i Žarka Zrenjanina, od Sonje Marinković do Nikole Tesle. Od 11 do 12 sati električnu energiju neće imati korisnici u Kikindi i to u Moravskoj ulici, od Nikole Francuskog do Srbobranske i Vojvode Mišića, od Moravske do Prizrenske, a od 13 do 14 sati u Ulici Andrije Rankovića.

U utorak, 20. oktobra, od 9 do 11 sati bez struje će ostati Dositejeva ulica, od Branka Radičevića do Semlačke, a od 12 do 13 sati, bez struje će ostati stanari zgrade u Ulici Đoke Radaka broj 8. 

Isplata socijalnih davanja:

U utorak, 20. oktobra biće isplaćena sledeća socijalna davanja za septembar mesec: osnovna invalidska primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine, roditeljski i dečji dodatak, novčana socijalna pomoć, posebna novčana naknada (pravo po Zakonu o socijalnoj zaštiti), dodatak za negu i pomoć drugog lica, kao i novčana naknada za rad hranitelja i naknada za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju. 

Izmenjen režim rada Dečjeg i Školskog dispanzera:

Dečji i Školski dispanzer ponovo su podeljeni na dve zone: crvenu, koja će primati pacijente sa povišenom temperaturom, i zelenu zonu, dok se kovid ambulanta u Mikronaselju privremeno zatvara.

Javni poziv za dodelu gradskih priznanja:

Komisija za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja raspisuje Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, za 2020. godinu. Predlozi za nagrađivanje sa dokumentacijom dostavljaju se Gradskoj upravi grada Кikinde, najkasnije do 31. oktobra, na adresu: Gradska uprava Kikinda, Kancelarija broj 80, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23 300 Kikinda, sa naznakom: Za nagrade grada Kikinde. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 0230/410 – 113. 

Narodna biblioteka:

Svi đaci prvaci na teritoriji našeg grada imaju pravo na besplatnu članarinu u Biblioteci „Jovan Popović“, do 1. juna 2021. godine. Potrebno je da u pratnji jednog roditelja dođu na Dečje odeljenje Gradske biblioteke ili u mesnu biblioteku u svom selu i ostvare ovo pravo. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u utorak, 20. oktobra biće komedija „Ordinacija“. Početak je u 20 sati. 

Kulturni centar:

Na međunarodnom horskom festivalu „Majske muzičke svečanosti“ u Bijeljini, koji je ove godine doržan onlajn, hor Kulturnog centra „Atendite“ osvojio je maksimalnih 100 poena, zlatnu medalju i posebno priznanje za originalan nastup i scenski pokret. 

Kulturni centar Kikinda pravi svoju biblioteku. Pozivaju se svi sugrađani koji su u mogućnosti da poklone ovoj ustanovi neku knjigu, kako bi biblioteka bila što bogatija i služila svim Kikinđanima.

Sport:

U okviru trećeg kola Arkus Superlige rukometaši „Kikinde Grindeks“ ostvarili su prvu pobedu u ovoj sezoni, savladavši u Subotici ekipu „Spartaka“, rezultatom 27:25. Proteklog vikenda bile su uspešne i kikindske rukometašice. One su, nakon poraza u prošlom kolu, juče na svom terenu ubedljivo pobedile „Žitorađu“, rezultatom 37:24. 

Odbojkaši “Kikinde“ ostvarili su i treću uzastopnu pobedu u Drugoj saveznoj ligi. Kikinđani su na domaćem terenu pobedili ekipu “Stražilova“ iz Sremskih Karlovaca, sa 3:1 u setovima. 

Takmičari kikindskog KK „Feniks“ osvojili su dve medalje na Kupu Srbije u Kragujevcu. Petar Stupar je ua borbama osvojio srebro, dok se Dragana Mijandžić u katama okitila bronzom. 

Na takmičenju u okviru I kola Kupa Srbije, održanom u Smederevu, članovi Streljačke družine „Kikinda osvojili su 6 medalja. Stanislava Popov osvojila je zlato u juniorskoj i bronzu u seniorskoj konkurenciji. Najsjajnija odličja osvojile su i muška i ženska seniorska ekipa, dok su se Duško Petrov i Jelena Tomić okitili srebrnim medaljama. 

Košarkaši “Velike Kikinde“ izgubili su na gostovanju u Pančevu od ekipe „Dinama“, rezultatom 88:76, u utakmici 3. kola Prve srpske lige.

Velikoselska „Kozara“ je u 13. kolu Srpske lige Vojvodina na svom stadionu izgubila 2:0 od „Vojvodine 1928“ iz Perleza, a poražena je i novokozaračka „Sloboda“ na gostovanju u Pančevu, gde je izgubila od „Dinama 1945“ 2:1. 

U Vojvođanskoj ligi Istok, „Kikinda 1909“ je na gostovanju u Botošu izgubila od „Omladinca FAM“ 2:0, dok je ŽAK na svom stadionu sa „Banatom“ iz Čente igrao bez golova. 

Škola odbojke ,,KI 0230″ aktivno vrši upis novih članica, devojčica predškolskog i školskog uzrasta. Sve detaljnije informacije možete dobiti pozivom na broj: 063/500 956.

Vreme:

Jutro veoma hladno, tokom dana sun;ano i toplije, maksimalno 15 stepeni.

Bioprognoza:

Očekivana biometeorološka situacija imaće povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Osobama sa respiratornim tegobama savetuje se oprez tokom jutra. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost.
Pratite nas FB
error: Content is protected !!