Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 19. novembar

Danas je ponedeljak, 19. novembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 37 puta, 26 intervencija bilo je na poziv pacijenta, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 11 pacijenata. 

Policijska uprava:

U toku proteklog vikenda na teritoriji Severnobanatskog okruga zabeležene su četiri saobraćajne nezgode, dve na području Kikinde, jedna u Adi i jedna u Čoki. U navedenim nezgodama četiri lica zadobila su lake telesne povrede. Zabeležena su i dva požara u Kikindi i Senti u kojima je pričinjena materijalna šteta.

Preventivni pregledi:

U Opštoj bolnici u Kikindi od danas, 19. do petka, 23. novembra, od 8 do 12 časova, obavljaće se preventivni urološki, rektalni i ultrazvučni pregled testisa, kao i provera vrednosti tumorskih markera za prostatu. Pregledi su namenjeni mlađoj populaciji. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u utorak, 20. novembra od 10 do 14 sati bez struje će ostati Banatska ulica, i polovina ulice Bratstva jedinstva, od početka prema Kikindskoj ulici u Ruskom Selu.

Dobrovoljno davanje krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u utorak, 20. novembra organizuju akciju doborovljnog davanja krvi. Građani koji to žele, dragocenu tečnost moći će da daruju u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 9 do 12 časova. Službi za transfuziju nedostaje krv svih krvnih grupa. 

Obeleževanje stogodišnjice slobode od danas do petka u Kikindi:

Jubilej povodom 100 godina slobode i prisajedinjenja Velike Kikinde biće obeležen ove sedmice raznovrsnim programom. Danas, 19. novembra u Kulutrnom centru u 19 sati biće otvorena izložba fotografija i filmova iz arhiva Jugoslovenske kinoteke, pod nazivom „Srbija i Srbi na filmu u Prvom svetskom ratu“.

Sutra, 20. novembra obeležava se Dan oslobođenja Kikinde u Prvom svetskom ratu. Verski obred i ceremonija polaganja venaca na Železničkom groblju biće održani sa početkom u 10 časova, a za sve zainteresovane sugrađane obezbeđen je prevoz ispred Galadske u 9:30.

Okrugli sto o ženskom preduzetništvu:

Panonska inicijativa i Grad Kikinda zajedno realizuju projekat pod nazivom „Žensko preduzetništvo neiskorišten potencijal društva“, koji finansira Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj. U okviru projekta u četvrtak, 22. novembra u Gradskoj kući biće organizovan okrugli sto o izazovima i šansama preduzetnica. 

Sport:

Rukometašice ’’Kikinde’’ nastavile su pobednički niz ostvarivši deveti uzastopni trijumf. Kikinđanke su u hali SC ’’Jezero’’ savladale ekipu ’’Ravangrad’’ iz Sombora sa 29:18.

Odbojkašice ’’Kikinde’’ bez većih problema savladale su ekipu ’’Krajišnika’’ sa 3:1 u setovima u utakmici 5. kola Prve Vojvođanske lige – jug.

Rukometaši ’’Kikinde Grindex’’ izgubili su na gostovanju u Zubinom Potoku od domaće ekipe ’’Mokra Gora’’ sa 27:24, u utakmici 8. kola Super A rukometne lige Srbije. Naredna utakmica biće odigrana u sredu, 21. novembra, od 20 sati na parketu hale SC ’’Jezero’’, kada u Kikindu dolazi beogradski ’’Partizan’’.

Vreme:

Danas hladno, sa povremenom slabom kišom. Najviša dnevna temperatura u Kikindi biće 5 stepeni.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!