Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 19. jun

Danas je sreda, 19. jun

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 41 put,  27 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 14 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovan je jedan požar u Čoki sa pričinjenom materijalnom štetom.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi rođena je jedna devojčica.

Nacionalna služba za zapošljavanje:

Danas, 19. juna preko banke Poštanska štedionica, biće izvršena uplata redovne novčane naknade nezaposlenim licima za maj 2019. godine.

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada još danas 3 kontejnera biće postavljena u Ulici Feješ Klare, na uglu sa Mokrinskim drumom, 2 u Ulici Milana Sivčeva, na uglu sa Mokrinskim drumom i jedan na sredini Ulice Slobodanke Acigan.

Sutra, 20. i u petak, 21. juna  3 kontejnera nalaziće se u Ulici Dimitrija Tucovića, od Kraljevića Marka do Suvačarske, jedan u Pionirskoj ulici (u Krem naselju), jedan u Laze Kostića, na uglu sa Donjom vodoplavnom, i jedan kontejner u Bregalničkoj ulici. 

Letnje radno vreme kompanije FCC:

Kompanija FCC obaveštava građane da će od 24. juna vršiti redovan program sakupljanja komunalnog otpada po izmenjenom letnjem radnom vremenu od 5 do 13 časova i od 17 do jedan sat posle ponoći.

Visok rizik od pojave afričke kuge svinja u Srbiji:

Veterinarska stanica Kikinda obaveštava uzgajivače svinja da je, usled povećanog rizika od pojave afričke kuge u našoj zemlji, a posebno u naseljenim mestima pogranične zone sa Rumunijom, potrebno na gazdinstvima sprovesti biosigurnosne mere. Mole se uzgajivači svinja da ozbiljno shvate situaciju u kojoj se nalaze gazdinstva na teritoriji našeg grada, jer će u slučaju atipične kuge svinja nadležne službe sprovoditi radikalne mere prilikom suzbijanja bolesti, s obzirom na to da se virus najčešće prenosi i širi putem hrane – navodi se u saopštenju Veterinarske stanice Kikinda. 

Raspisan konkurs za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva: 

Gradsko veće Kikinde i ove godine raspisalo je Javni konkurs za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća do 100 zaposlenih, na teritoriji našeg grada. Lokalna samouprava za ovu namenu opredelila je dva miliona dinara, a konkurs je otvoren do 28. juna. 

Polaganje završnog ispita malih maturanata:

Osmaci danas polažu kombinovani test, a sutra test iz matematike. Mali maturanti će birati između 19 smerova i profila u četiri kikindske škole. Najviše mesta ima u Tehničkoj školi 210, u Gimnaziji 150 u SSŠ „Miloš Crnjanski“ 120 i u Ekonomskoj 90. 

Za kvalitetniju zaštitu potrošača od sada brine i lokalna samouprava:

Izmenom Zakona o zaštiti potrošača, kojima su predviđene izmene koje će se u većem obimu naslanjati i proširiti obaveze i učešće lokalne samouprave, u Gradskoj kući upriličen je juče sastanak predstavnika Ministarstva sa predstavnicma Gradske uprave i načelnikom Severnobanatskog okruga. Razgovaralo se o jačanju prekogranične zaštite prava potrošača, učestvovanju u zajedničkim projektima, regionalnom savetovalištu za region AP Vojvodine, osnivanja centra za prijem potrošačkih poziva na nivou Republike Srbije, kao i o turističkim potencijalima Kikinde.  O novinama je govorila Višnja Rakić, pomoćnica u Minitarstvu trgovine i rukovodilac sektora za zaštitu potrošača.

Narodna biblioteka:

Knjiga „Sve ljubavi Lazara Kostića“ autora Ljiljane Pakić, biće predstavljena u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ u četvrtak, 20. juna sa početkom u 19 časova.

U okviru letnjeg bioskopa u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u četvrtak, 20. juna biće prikazana drama „Šavovi“. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Kursna lista:

Vrednost dinara prema evru danas je gotovo nepromenjena i zvanični srednji kurs je 117,92 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas, promenljivo oblačno, sparno uz moguću kišu. Maksimalna temperatura 30 stepeni.

Bioprognoza:

Nestabilna vremenska situacija može nepovolјno uticati na srčane bolesnike, kao i na astmatičare. Meteoropatske reakcije će biti izražene u vidu malaksalosti, glavobolјe i nervoze. Savetuje se smanjena fizička aktivnost i izbegavanje izloženosti suncu u najtoplijem delu dana.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB