Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 19. jul

Danas je četvrtak, 19. jul

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 42 puta, od čega je 28 intervencija bilo na poziv pacijenata, dok je pomoć u ambulanti  zatražilo 14 pacijenta.

Mobilnost radne snage u pograničnom regionu:

Aktivnosti na prekograničnom porojektu „Labour Mobility Net“ koji je ima za cilj poboljšanje razmene i fluktuacije radne snage između Rumunije i Srbije, uskoro će biti završene nakon petnaest meseci. Tim povodom, juče je u prostorijama Regionalne privredne komore u Kikindi održana završna konferencija, i upriličena dodela diploma polaznicima kursa rumunskog jezika. Na jučerašnjoj svečanosti dodeljene su i zahvalnice za pomoć i učešće u projektu, pojedincima, ustanovama i medijima, među kojima je i naš radio.

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ sutra, 19. jula biće prikazan američki film „Drugačiji otac“ (Captain Fanatstic). Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je besplatan. Ukoliko bude kiše, emitovanje filma biće otkazano.

„Igre na vodi“:

I ove godine, u okviru manifestacije „Kikindsko leto“, Grad Kikinda i Sportsko-rekreativni centar „Jezero“ organizuju „Igre na vodi – Leto kod kuće“. Ovo sportsko takmičenje biće održano od 27. do 29. jula na otvorenim bazenima. Zainteresovani mogu da se prijave putem broja telefona 064/89 68 221, kontakt osoba je Dragan Pecarski. Rok za prijavu ekipa je sreda, 25. jul.

Kozaračke letnje večeri:

U okviru tradicionalne manifestacije „Kozaračke letnje večeri“ u petak, 20. jula biće održana deseta Pitijada, takmičenje u pravljenju najduže pite.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs danas iznosi 118,0599 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas promenjivo oblačno sa povremenom kišu. Maksimalna temperatura u Kikindi biće 25 stepeni.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!