Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 19. jul

Danas je petak, 19. jul

Srpska pravoslavna crkva i vernici obeležavaju danas svegog Sisoja. Srbi poštuju Sisoja kao zaštitnika dece i brzog pomoćnika u svakoj tuzi i nevolji.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 32 puta, 12  intervencija bilo je na poziv pacijenata u gradu, 5  iz okolnih sela , dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog u toku jučerašnjeg dana registrovane su četiri saobraćajne nezgode.  Po jedna negzoda registrovana je u Senti, Kanjiži, Kikindi i Novom Kneževcu. U pomenutim nezgodama pričinjene su materijalne štete, 2 lica lakše su povređena.

Isplata socijalnih davanja:

Novčana naknada za rad hranitelja i naknada za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju, roditeljski i dečji dodatak, novčana socijalna pomoć, posebna novčana naknada i dodatak za negu i pomoć drugog lica za jun 2019. za Srbiju i Kosovo i Metohiju, biće isplaćeni danas. U suobtu, 20. jula biće isplaćena osnovna invalidska primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine za jun mesec. 

Poljoprivredna stručna služba Kikinda: 

Poljoprivredna stručna služba Kikinda obaveštava stočare i pčelare da je objavljen Javni poziv za podnošenje zahteva za podsticaje za nabavku mašina koje se koriste u stočarskoj proizvodnji, kao i opreme za pčelarstvo koja je nabavljena u 2019. godini, odnosno koja će biti nabavljena do momenta podnošenja zahteva. Zahtevi se podnose do 30. avgusta. Iznos podsticaja je 50 posto od vrednosti investicije, bez PDV-a . Svi zainteresovani mogu se javiti u Poljoprivrednu stručnu službu, savetodavcu Mirjani Tomić, za detaljnije informacije i pomoć oko podnošenja zahteva.

Kozaračke letnje večeri:

Mesna zajednica Novi Kozarci i ove godine organizuje manifestaciju „Kozaračke letnje večeri“, koja će biti održana od danas do nedelje 21. jula. Večeras će u 20:30 u galeriji „Zdravko Mandić“ biti otvorena izložba kikindske slikarke Smiljane Šalgo. 

TerraViva Art Fest: 

Festival „Terra Viva“, prateći program 38. Internacionalnog simpozijuma vajara, biće održan danas i sutra, 20. jula, na prostoru Ateljea „Terra“, na adresi Danila Kosića bb. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Sova fest:

Festival urbanog zvuka pod nazivom „Sova fest“, biće takođe održan danas i u subotu, u dvorištu Kulturnog centra u Kikindi. Događaj organizuje Kancelarija za mlade, povodom obeležavanja desetog rođendana. U okviru dvodnevnog festivala nastupiće više od 10 izvođača. Početak programa obe večeri je u 22 sata, ulaz se neće naplaćivati. Festival je humanitarnog karaktera, na ulazu će biti postavljena kutija za prikupljanje sredstava za opremanje Ustanove za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“.

Kursna lista:
 
Dinar je neznatno promenoi vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,7502 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).
 
Sport:
Ženski rukometni klub „Partizan“, Fudbalski klub „Borac“ i  Mesna zajednica Iđoš organizuju Noćni turnir u malom fudbalu u ovom selu. Kotizacija po ekipi iznosi 7 hiljada dinara, a prijavljivanje traje do petka, 26. jula kada će biti obavljen žreb. Turnir počinje narednog dana, 27. jula, a najbolje očekuju vredne novčane nagrade. Prvoplasirani će osvojiti 100.000 dinara, drugo mesto će biti nagrađeno sa 50 hiljada, a treće sa 30.000 dinara. Telefon za prijavljivanje i informacije je: 060/704 19 98. 
 
Sportski savez Kikinde, uz podršku lokalne samouprave, i ovog leta organizuje Noćni turnir u basketu „3 na 3″ . Utakmice počinju 7. avgusta u dvorištu Gimnazije “Dušan Vasiljev“ i Ekonomsko-trgovinske škole. Prijave ekipa traju do 5. avgusta, a učešće po ekipi iznosi 5.000 dinara. 
 
Vreme:
 
Danas malo do umereno oblačno, sa mogućom kišom u večernjim satima. Temperatura u Kikindi do 30 stepeni.
 
Bioprognoza:
 
Relativno povolјna biometeorološka situacija pogodovaće većini hroničnično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje bolesnicima sa srčanim i respiratornim tegobama.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!