Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 19. januar

Danas je utorak, 19. januar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik Bogojavljenje, kao uspomenu na Hristovo krštenje na reci Jordan. I ove godine na Starom jezeru i na jezeru Strelište biće organizovano plivanje za časni krst. Početak u Novim Kozarcima zakazan je za 11 sati, a u Kikindi počinje u podne. 

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 25 puta. Na poziv pacijenata bilo je 15 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 10 građana. 

Radosne veseti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu na svet su došle dve bebe (dečak i devojčica).

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda u toku jučerašnjeg dana, na teritoriji Severnobanatskog okruga, registrovane su tri saobraćajne nezgode, po jedna u Kikindi, Senti i Adi. Nije bilo povređenih lica. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 9 do 10 časova bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Kiš Mihalja, od Save Lipovanova do Marka Kraljevića, i Save Lipovanova, od Kiš Mihalja do Miloša Crnjanskog, a od 11 do 12 sati, bez električne energije će ostati potrošači u Ulici Svetozara Miletića, od Miloša Velikog do Save Tekelije. 

Smanjen broj dnevnih pregleda i novih slučajeva koronavirusa:

Epidemiološka situacija u našem gradu ocenjuje se kao nestabilna. I dalje se savetuje oprez i poštovanje svih mera. Kontrolni pregledi se obavljaju u ambulanti u Mirkonaselju, od 7 do 20 časova, a broj telefona je 316-218. Druga zdravstvena ambulanta, kod Tehničke škole, ponovo prima i pacijente koji nemaju simptome koronavirusa. U dvorištu ove ambulante, kao i do sada, na prvi pregled mogu da se jave građani koji sumnjaju da su oboleli od koronavirusa. Radno vreme i ove ambulante je od 7 do 20 sati, a telefon je: 316-204. Ambulanta u Svetosavskoj ulici broj 53 biće dežurna vikendom. 

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe u našem gradu, proteklog vikenda tri para su rekla sudbonosno „da“. 

Apel Lovačkog udruženja:

Iz Lovačkog udruženja „Kikinda“ apeluju na sve vozače koji se kreću van naseljenog mesta da obrate posebnu pažnju na divljač na putu i pored puta.

Upis prvaka:

Roditelji i drugi zakonski zastupnici će do 15. februara moći da stupe u kontakt sa školom u koju žele da upišu svoje dete. Na ovaj način, škole će evidentirati zainteresovanost roditelja da upišu dete u određenu školu. U prvi razred osnovne škole za školsku 2021/2022. godinu upisuju se deca koja su rođena u periodu od 1. marta 2014. godine do kraja februara 2015. godine.

Poziv punoletnim licima za uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2003. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1991. do 2002. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana u periodu od 9 do 15 časova, do 28. februara, u Centru Ministarstva odbrane, u Ulici Kralja Petra I 37. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,5792 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije

Vreme:

Prestanak padavina očekuje se u kasnijim prepodnevnim satima. Najviša temperatura biće plus 4. Od sutra osetno toplije. 

Bioprognoza: 

Očekivane biometeorološke prilike će izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se preporučuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Kod meteoropata se mogu javiti glavobolјa i reumatski bolovi.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!