Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 19. februar

Danas je sreda, 19. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta, 18 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda.   

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u četvrtak, 20. februara, od 9:30 do 10:30, bez struje će ostati sledeće ulice u Kikindi: Feješ Klare, od Dragoljuba Udickog do Nićifora Brandića, Nićifora Brandića, od Feješ Klare do Distričke, i Distrička, od Nićifora Brandića do Dragoljuba Udickog.

Pojačana kontrola saobraćaja do nedelje:

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će do nedelje, 23. februara sprovoditi pojačanu kontrola učesnika u saobraćaju, u cilju povećanja bezbednosti. Kontrola će biti usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje, kao i prekršaja pešaka.

Isplata socijalnih davanja:

Dodatak za negu i pomoć drugog lica, novčana naknada za rad hranitelja i naknada za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju, novčana socijalna pomoć, posebna novčana naknada (pravo po Zakonu o socijalnoj zaštiti), osnovna invalidska primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine, dečji i roditeljski dodatak za januar mesec, biće isplaćeni u četvrtak, 20. februara. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično, na Dečjem odeljenju, do kraja februara. Časovi su besplatni za članove Biblioteke. 

Mesna biblioteka Bašaid:

Knjiga „Lepa Petra“, autorke Radmile Satarić, biće predstavljena večeras u Mesnoj biblioteci Bašaid. Početak promocije je u 18 časova. 

Narodni muzej:

Institut za istoriju oglašavanja i Narodni muzej Kikinda realizuju izložbu pod nazivom „Rat i humor 1914–1918”, koja će biti otvorena u petak, 21. februara u 19 sati.

Kulturni centar:

Izložba pod nazivom „Zagor iz našeg sokaka“ biće otvorena u petak, 21. februara sa početkom u 19 časova, u galeriji Kulturnog centra. Postavka izložbe obuhvata 100 originalnih strip ilustracija domaćih autora i 25 originalnih strip tabli različitih italijanskih autora izdavačke kuće Boneli. 

Finale Gusanijade u nedelju u Mokrinu:

Finalne borbe 34. Svetskog prvesntva u nadmetanju guskova biće održano u nedelju, 23. ferbuara u Mokrinu. Takmičenje će biti održano u Ulici Vuka Karadžića, ispred broja 39, sa početkom u 10 sati. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5531 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Malo do umereno oblačno, sa slabim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 12 stepeni. 

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija je relativno nepovoljna za većinu hroničnično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje astmatičarima i reumatičarima. Reumatski bolovi i glavobolјa će biti izraženi kod meteoropata. U saobraćaju se preporučuje pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!