Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 19. april

Danas je petak, 19. april

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 29 puta, 16 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 13 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga regiostrovane su tri saobraćajne nezgode, na teritoriji Kikinde, u kojima je jedno lice zadobilo lakše telesne povrede. Registrovana su i dva manja požara, u Senti i Kikindi, sa pričinjenom materijalnom štetom. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će do 22. aprila biti postavljeni u Novim Kozarcima. Nakon toga akcija će biti nastavljena u Ruskom Selu. 

U gradskoj zoni, kontejneri će još danas biti postavljeni u ulicama Stevana Sremca i Braće Arsenov. Za vikend i u ponedeljak nalaziće se u ulicama: Braće Opsenice, Braće Sredojev, Vašarište i Miloša Velikog (kod Žakovog stadiona). 

Završetak grejne sezone:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava korisnike daljinskog grejanja da prestaje sa isporukom toplotne energije. Sva postrojenja će biti u pripravnosti do 3. maja. 

Isplata socijalnih davanja:

Roditeljski i dečji dodatak, novčana socijalna pomoć, posebna novčana naknada (pravo po Zakonu o socijalnoj zaštiti) i dodatak za negu i pomoć drugog lica za mart mesec, biće isplaćeni danas. 

Osnovna invalidska primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine za mesec mart, biće isplaćena sutra, 20. aprila. 

Narodna biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je po drugi put nagradni konkurs za najbolji trejler za knjigu. Pravo učešća imaju mladi starosti do 20 godina, a konkurs je otvoren do 5. maja. 

Narodno pozorište:

Predstava „Sumnjivo lice“, rađena po drami Branislava Nušića, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u subotu, 20. aprila. Početak je u 20 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Šumska bajka“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 21. aprila. Početak je u 19 sati. 

Koncert KUD „Izvor“ u Nakovu:

Kulturno umetničko društvo „Izvor“ iz Nakova obeležiće 15 godina postojanja koncertom u bioskopskoj sali u subotu, 20. aprila. Početak je u 20 sati, cena ulaznice je 100 dinara. 

Kursna lista:

Dinar je danas za 0,1 odsto oslabio prema evru u odnosu na juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118,09 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Sport:

Rukometaši ’’Kikinde Grindeks’’, večeras od 19 sati, utakmicom protiv ’’Spartak Vojputa’’ iz Subotice započinju borbu za peto mesto u prvenstvu Super A rukometne lige Srbije. U pohodu na tu poziciju očekuje ih šest kola, a Kikinđani takmičenje započinju kao prvoplasirani jer se bodovi prenose iz regularnog dela. 

Ovog vikenda igraju se utakmice 22. kola Vojvođanske fudbalske lige „Istok“. U subotu trenutni lider na tabeli, velikoselska „Kozara“, dočekuje „Proleter“ iz Banatskog Karlovca, ŽAK putuje u Novi Bečej na utakmicu protiv „Jedinstva“, a Kikinda 1909 na domaćem terenu igra protiv Vojvodine 1928 iz Perleza. U nedelju, novokozaračka „Sloboda“ igraće u Omoljici protiv ekipe „Mladosti“. Sve utakmice počinju u 16 časova. 

Vreme:

Danas sunčano i toplo, sa slabim do umerenim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 21 stepen. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!