Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 18. maj

Danas je subota, 18. maj

 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u ponedeljak, 20. maja, u periodu od 9 do 13 časova organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Crvenog krsta. Zalihe dragocene tečnosti su smanjene, a posebno su deficitarne krvne grupe A i O. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će se  do ponedeljka nalaziti na uglovima sledećih ulica u Bašaidu: Svetozara Markovića i Nikole Tesle, Svetozara Markovića i Raše Lazarevića, Milana Grujića i Branka Radičevića, i u naselju Bikač. 

U gradskoj zoni, tokom vikenda i u ponedeljak kontejneri će se nalaziti u Nemanjinoj ulici. 

Takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša na Starom jezeru:

Udruženje građana „Banatski kulinari“ danas na Starom jezeru u Kikindi organizuje takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša. Skup takmičara je u 10 časova, a početak kuvanja je u 11 sati. Najbolji će biti nagrađeni peharima.

Noć muzeja u Kikindi: 

Tradicionalna manifestacija „Noć muzeja“, koja se svake godine održava u maju mesecu širom Srbije, biće održana u našem gradu na tri lokacije: u Narodnom muzeju, Muzeju „Terra“ i u Muzeju Naftne industrije Srbije. Manifestacija traje od 18 sati do ponoći. 

Narodno pozorište:

Predstava „Smrt čoveka na Balkanu“, rađena po uzoru na istoimeni film Miroslava Momčilovića, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta večeras sa početkom u 20 sati. 

Dečje pozorište „Lane“: 

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 19. maja biće predstava za decu i odrasle „Knjiga o džungli“. Početak je u 19 časova. 

Sport:

U okviru petog kola Plej kupa Superlige Srbije, rukometaši „Kikinde Grindeks“ večeras od 19 sati igraju u Aranđelovcu protiv ekipe „Šamot 65“. U poslednjem kolu, narednog vikenda Kikinđani će na domaćem terenu igrati protiv „Obilića“. 

Ovog vikedna igraju se utakmice 27. kola Vojvođanske fudbalske lige Istok. Danas, „Kozara“ dočekuje „Begej“ iz Žitišta, Kikinda putuje u Belu Crkvu na utakmicu protiv BAK-a, dok će „Sloboda“ u Sutjeskoj igrati protiv „Radničkog“. U nedelju, ŽAK će na domaćem terenu igrati protiv „Radničkog“ iz Kovina. Sve utakmice počinju u 16:30. 

Klub borilačkih sportova „Kikinda“ u nedelju, 19. maja u hali SC „Jezero“ sa početkom u 12 sati organizuje Otvoreno prvenstvo Vojvodine u kung fu vušu sportu, sanda borbama i taolu formama. Ulaz na takmičenje je slobodan. 

Vreme:

Danas malo do umerneo oblačno. Najviša temperatura biće 22 stepena. 

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!