Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 18. jun

Danas je utorak, 18. jun

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 29 puta, 16 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 13 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovane su tri saobraćajne nezgode na području Kikinde u kojima je pričinjena materijalna šteta.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi rođeni su dva dečaka i jedna devojčica.

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada danas i sutra 3 kontejnera biće postavljena u Ulici Feješ Klare, na uglu sa Mokrinskim drumom, 2 u Ulici Milana Sivčeva, na uglu sa Mokrinskim drumom i jedan na sredini Ulice Slobodanke Acigan.

Visok rizik od pojave afričke kuge svinja u Srbiji:

Veterinarska stanica Kikinda obaveštava uzgajivače svinja da je, usled povećanog rizika od pojave afričke kuge u našoj zemlji, a posebno u naseljenim mestima pogranične zone sa Rumunijom, potrebno na gazdinstvima sprovesti biosigurnosne mere. Mole se uzgajivači svinja da ozbiljno shvate situaciju u kojoj se nalaze gazdinstva na teritoriji našeg grada, jer će u slučaju atipične kuge svinja nadležne službe sprovoditi radikalne mere prilikom suzbijanja bolesti, s obzirom na to da se virus najčešće prenosi i širi putem hrane – navodi se u saopštenju Veterinarske stanice Kikinda. 

Raspisan konkurs za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva: 

Gradsko veće Kikinde i ove godine raspisalo je Javni konkurs za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća do 100 zaposlenih, na teritoriji našeg grada. Lokalna samouprava za ovu namenu opredelila je dva miliona dinara, a konkurs je otvoren do 28. juna. 

Polaganje završnog ispita malih maturanata:

Osmaci danas polažu test iz matematike, a sutra kombinovani. Mali maturanti će birati između 19 smerova i profila u četiri kikindske škole. Najviše mesta ima u Tehničkoj školi 210, u Gimnaziji 150 u SSŠ „Miloš Crnjanski“ 120 i u Ekonomskoj 90.

Kulturni centar Kikinda:

U galeriji Kulturnog centra u Kikindi sinoć je otvorena izložba “Preporod“, koju su postavili umetnici iz Kine, a u sklopu ostvarene saradnje Kikinde i udruženja “Prijatelji bele kutije“. Kikinđani postavku mogu pogledati do 16. jula u galeriji Kulturnog centra.

Dan policije obeležen i u Kikindi:

Pripadnici Policijske uprave u Kikindi obeležili su juče svoj dan. Svečanost je počela polaganjem venaca na spomen obeležju koje se nalazi u holu kikindske policijske stanice posvećeno poginulim policajcima na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine, a potom je u Domu učenika “Nikola Vojvodić“ održana svečana akademija na kojoj se pristunima obratio načelnik Policijske uprave u Kikindi, Dušan Glišin.

Narodna biblioteka:

U okviru letnjeg bioskopa u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u četvrtak, 20. juna biće prikazana drama „Šavovi“. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Sport:

Na prvenstvu Srbije u juniorskoj konkurenciji koje je održano u Beogradu kikindskim džudistima, džudo kluba „Partizan“ pripalo je šest medalja i titula najuspešnijeg kluba u Srbiji.

Takmičarka Streličarskog udruženja „Apolo“, Sara Zamurović nastupila je proteklog vikenda na drugom otvorenom takmičenju u disciplini olimpijsko streličarstvo i osvojila srebrno odličje.

Kursna lista:

Dinar danas ima gotovo nepromenjenu vrednost prema evru kao i juče, i zvanični srednji kurs iznosi 117,94 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Do četvrtka, promenljivo oblačno, sparno uz moguću kišu. Maksimalna temperatura 30 stepeni.

Bioprognoza:

Pobolјšanje biometeoroloških prilika za većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Reumatski bolovi i neraspoloženje su mogući kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB