Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 18. jul

Danas je četvrtak, 18. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 34  puta,19 intervencija bilo je na poziv pacijenata u Kikindi, 3 poziva iz okolnih sela , dok je u ambulanti obavljeno 12  pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog u toku jučerašnjeg dana registrovane su  tri saobraćajne nezgode. Dve nezgode dogodile se u Kikindi, a jedna u Senti. U pomenutim nezgodama pričinjene su materijalne štete.

Isplata socijalnih davanja:

Novčana naknada za rad hranitelja i naknada za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju, roditeljski i dečji dodatak, novčana socijalna pomoć, posebna novčana naknada i dodatak za negu i pomoć drugog lica za jun 2019. za Srbiju i Kosovo i Metohiju, biće isplaćeni u petak, 19. jula. 

Poljoprivredna stručna služba Kikinda: 

Poljoprivredna stručna služba Kikinda obaveštava stočare i pčelare da je objavljen Javni poziv za podnošenje zahteva za podsticaje za nabavku mašina koje se koriste u stočarskoj proizvodnji, kao i opreme za pčelarstvo koja je nabavljena u 2019. godini, odnosno koja će biti nabavljena do momenta podnošenja zahteva. Zahtevi se podnose do 30. avgusta. Iznos podsticaja je 50 posto od vrednosti investicije, bez PDV-a . Svi zainteresovani mogu se javiti u Poljoprivrednu stručnu službu, savetodavcu Mirjani Tomić, za detaljnije informacije i pomoć oko podnošenja zahteva.

Učesnici 38. Simpozijuma „Tera“ na prijemu kod gradonačelnika:

Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde, upriličio je juče prijem za sedmoro vajara koji ovog meseca borave u našem gradu, gde u okviru Internacionalnog simpozijuma “ Tera“ stvaraju skulpture velikog formata u terakoti. Centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“ i naš grad ugostili su vajare iz  Singapura, Južnoafričke Republike, Jermenije, Austrije i Srbije. Gradonačelnik je tom prilikom istakao važnost Simpozijuma, kao jedne od osobenosti po kojima se Kikinda izdvaja, i izrazio veliko zadovoljstvo što je naš grad već 37 godina domaćin ovog značajnog kulturnog događaja. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u bašti Narodne biblioteke „Jovan Popović“ danas će biti prikazana norveška drama „Uteja: 22. jul“. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Kozaračke letnje večeri:

Mesna zajednica Novi Kozarci i ove godine organizuje manifestaciju „Kozaračke letnje večeri“, koja će biti održana od petka, 19. do nedelje 21. jula. U okviru trodnevnog programa, biće otvorena izložba slika, odigrana fudbalska utakmica, održan „Strongmen 2019“ i „Kozarački kotlić“. 

TerraViva Art Fest: 

Festival „Terra Viva“, prateći program 38. Internacionalnog simpozijuma vajara, biće održan u petak, 19. i u subotu, 20. jula, na prostoru Ateljea „Terra“, na adresi Danila Kosića bb. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Sova fest:

Festival urbanog zvuka pod nazivom „Sova fest“, biće održan u petak, 19. i u subotu 20. jula u dvorištu Kulturnog centra u Kikindi. Događaj organizuje Kancelarija za mlade, povodom obeležavanja desetog rođendana. U okviru dvodnevnog festivala nastupiće više od 10 izvođača. Početak programa obe večeri je u 22 sata, ulaz se neće naplaćivati. Festival je humanitarnog karaktera, na ulazu će biti postavljena kutija za prikupljanje sredstava za opremanje Ustanove za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“.

Kursna lista:
 
Dinar je danas neznatno promeni vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,7389 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).
 
Sport:
Ženski rukometni klub „Partizan“, Fudbalski klub „Borac“ i  Mesna zajednica Iđoš organizuju Noćni turnir u malom fudbalu u ovom selu. Kotizacija po ekipi iznosi 7 hiljada dinara, a prijavljivanje traje do petka, 26. jula kada će biti obavljen žreb. Turnir počinje narednog dana, 27. jula, a najbolje očekuju vredne novčane nagrade. Prvoplasirani će osvojiti 100.000 dinara, drugo mesto će biti nagrađeno sa 50 hiljada, a treće sa 30.000 dinara. Telefon za prijavljivanje i informacije je: 060/704 19 98. 
 
Vreme:
 
Danas umereno do potpuno oblačno, sa mogućom provremenom kišom. Maksimalna temoertaura u našem gradu biće 28 stepeni. 
 
Bioprognoza:
 
Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Potrebno je primeniti adekvatne mere zaštite od UV zračenja.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!