Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 18. januar

Danas je subota, 18. januar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas, 18. januara obeležavaju Krstovdan, uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru. U kalendaru SPC nije obeležen crvenim slovom. Prvi je dan posle Božića kada pravoslavni vernici poste. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 33 puta, 20 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 13 pregleda.  

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni devojčica i dečak.

Do ponedeljka smanjen pritisak u vodovodnoj mreži u Sajanu:

Javno preduzeće „Kikinda“ obaveštava građane da će zbog radova na bunaru, u Sajanu biti smanjen pritisak u vodovodnoj mreži. Po završetku radova pritisak će se normalizovati i uspostaviće se redovno vodosnabdevanje. JP „Kikinda“ unapred zahvaljuje na strpljenju i razumevanju.

Isplata socijalnih davanja:

Osnovna invalidska primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine za decembar mesec biće isplaćena u ponedeljak, 20. januara. Narednog dana, 21. januara, biće isplaćeni dodatak za negu i pomoć drugog lica, novčana socijalna pomoć, posebna novčana naknada (pravo po Zakonu o socijalnoj zaštiti), novčana naknada za rad hranitelja i naknada za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju, kao i dečji i roditeljski dodatak.

Prijavljivanje za upis pravaka u izabranu školu do 1. februara:

Na osnovu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Gradska uprava Kikinda obaveštava roditelje dece rođene u periodu od 1. marta 2013. do 28. februara 2014. godine, da mogu izabrati osnovnu školu u koju će upisati dete, podnošenjem zahteva izabranoj školi, najkasnije do 1. februara 2020. 

Narodno pozorište:

Predstava „Mrešćenje šarana“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi večeras, sa početkom u 20 sati. 

Uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2002. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena u periodu od 1992. do 2001, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju može se izvršiti u nadležnom Centru Ministartsva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, nakasnije do 28. februara 2020. godine. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana, u periodu od 9 do 13 časova. 

Plivanje za bogojavljenski krst:

Tradicionalno plivanje za časni krst biće organizovano u nedelju, 19. januara na Starom jezeru u Kikindi, sa početkom u 12 časova. Na Bogojavljanje za časni krst plivaće se i na jezeru Strelište u Novim Kozarcima, sa početkom u 11 sati.

Kursna lista:

Dinar će u ponedeljak, 20. januara, neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,5516 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Memorijalni turnir u malom fudbalu „Branislav Gecić Geca“ biće održan od 20. januara u hali Sportskog centra „Jezero“. Prijavljivanje ekipa traje do 19. januara, a nagradni fond iznosi 350.000 dinara. Pokrovitelj takmičenja je Grad Kikinda. Uplata po ekipi iznosi 10.000 dinara, a broj za prijavljivanje je: 064/ 461-61-38.

Vreme:

Danas oblačno sa povremenim sunčanim intervalima, maksimalno 3 stepena u Kikindi.

Bioprognoza:

Očekivane biometeorološke prilike mogu doprineti pojačanju tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje astmatičarima, kao i osobama sa kardiovaskularnim i psihičkim problemima. Bolovi u mišićima, glavobolјa i neraspoloženje će biti najizraženiji od meteoropatskih reakcija. Preporučuje se adekvatno odevanje, a svim učesnicima u saobraćaju maksimalna pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!