Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 18. februar

Danas je četvrtak, 18. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 25  puta. Na poziv pacijenata bilo je 18 pregleda, dok je 7  građana pomoć zatražilo u ambulanti. 

Radosna vest:

Na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođene su dve bebe (dečak i devojčica).

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u petak, 19. februara od 8 do 9 sati bez struje će ostati potrošači u Ulici Kiš Mihalja, od Albertove do Kraljevića Marka, i u Kumanovskoj ulici, od Kiš Mihalja do Miloša Crnjanskog. 

Epidemiološka situacija u Kikindi:

Prema jučerašnjim podacima kikidnskog ZZJZ u našem gradu aktivno je 196 slučajeva koronavirusa. Do 16. ferbuara, od početka epidemije, u Kikindi je zaraženo 3 349 osoba. 

Za članove Udruženja „Srpski ratni veterani“ besplatno testiranje na prisustvo antitela:

Udruženje „Srpski ratni veterani“ u našem gradu obaveštava članove, koji su zainteresovani da urade testiranje na pristustvo antitela na koronavirus, da mogu radnim danima od 11 do 14 sati da se jave u kancelariji Udruženja, koja se nalazi na Trgu srpskih dobrovoljaca broj 10 kancelarija broj 1 ili putem telefona 502-011. Akcija traje do kraja februara i besplatna je za ratne veterane. 

Grad raspisao konkurs za dodelu sredstava za podsticaj mladih talenata:

Lokalna samouprava raspisala je Konkurs za dodelu novčanih sredstava za podsticaj i razvoj mladih talenata na teritoriji Grada Kikinde. Finansiranje, sufinansiranje, podrška, pomoć ili podsticaj mogu se odobriti u oblasti nauke, kulture i umetnosti. Minimalan iznos sredstava koji se može odobriti pojedincu  je 10.000 dinara, dok maksimalan iznos koji se u toku godine može odobriti pojedincu iznosi 100.000 dinara. Konkurs je otvoren do utroška sredstava. Više o opštim i posebnim uslovima konkursa, kao i potrebnoj dokumentaciji, možete pročitati na zvaničnoj internet prezentaciji grada kikinda.org.rs. 

Poziv punoletnim licima za uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2003. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1991. do 2002. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana u periodu od 9 do 15 časova, do 28. februara, u Centru Ministarstva odbrane, u Ulici Kralja Petra I 37. 

Biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika. Priprema počinje u martu i traje do juna, a obrađuje se kompletno gradivo koje će biti na završnom ispitu. Sa maturantima će raditi Slobodan Tomić, profesor srpskog jezika i književnosti i Dunja Brkin Trifunović, profesor srpske književnosti i jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično, na Dečjem odeljenju Biblioteke, najkasnije do 1. marta. Priprema je besplatna za članove Biblioteke. Telefon za informacije 0230/316-082.

Kulturni centar:

„Gorski vijenac“ u stripu, autora Geze Šeteta biće predstavljen Kikinđanima danas u galeriji Kulturnog centra. Početak promocije zakazan je za 18 sati. Ulaz je slobodan. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u Kikindi u petak, 19. februara biće „Siroti mali hrčki“. Početak je u 19 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava „Medvedova ženidba“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 21. ferbuara, u terminima od 17 i 19 sati. 

Sport:

Košarkaši „Velike Kikinde“ večeras od 22 sata u hali SC „Jezero“ igraju protiv „Dinama“ iz Pančeva, a za vikend će ugostiti ekipu „Stare Pazove“. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa sunčanim intervalima. Najviša temperatura u Kikindi biće 10 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike pogodovaće hronično obolelim i osetlјivim osobama. Izvesne tegobe mogu imati srčani bolesnici. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i nesanice.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!