Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 18. februar

Danas je utorak, 18. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 37 puta, 14 intervenicije bile su na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 19 pregleda.   

JP „Kikinda“: Prekid u vodosnabdevanju u Kikindi

Zbog  trenutnih radova na sanaciji kvara na vodovodnoj mreži, koji se desio na uglu Svetozara Miletića i Karađorđeve, došlo je do prekida u vodosnabdevanju u ulicama: Karađorđeva, od ugla Generala Drapšina do Đure Jakšića i Svetozara Miletića, od ugla Dušana Vasiljeva do Ivana Milutinovića.

Trenutne procene su da će sanacija potrajati par sati, nakon čega će se ponovo uspostaviti redovno vodosnabdevanje.

JP „Kikinda“ zahvaljuje korisnicima na strpljenju i razumevanju.

Pojačana kontrola saobraćaja do nedelje:

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će do nedelje, 23. februara sprovoditi pojačanu kontrola učesnika u saobraćaju, u cilju povećanja bezbednosti. Kontrola će biti usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje, kao i prekršaja pešaka.

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično, na Dečjem odeljenju, do kraja februara. Časovi su besplatni za članove Biblioteke. 

Narodno pozorište:

Predstava „Smrt čoveka na Balkanu“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi večeras, sa početkom u 20 sati. 

Finale Gusanijade u nedelju u Mokrinu:

Finalne borbe 34. Svetskog prvesntva u nadmetanju guskova biće održano u nedelju, 23. ferbuara u Mokrinu. Takmičenje će biti održano u Ulici Vuka Karadžića, ispred broja 39, sa početkom u 10 sati. 

Sport:

Džudisti kikindskog „Partizana“ bili su veoma uspešni na dva takmičenja proteklog vikenda. Na pojedinačnom prvenstvu Vojvodine za kadete, održanom u Rumi, Dušan Kežić i Tara Kojić su osvojili zlatne medalje, a Matej Kojić, Vuk Lakatoš, Dunja Mutavdžić i Nađa Iličin bronzane. Njih šestoro, kao i prošlogodišnja državna prvakinja Milica Latković, nastupiće u subotu na Državnom prvenstvu u Beogradu. Na Međunarodnom džudo kupu „Trebinje 2020“ stariji pioniri Miloš Rakin i Vladimir Talijanov su u svojim kategorijama osvojili bronzana odličja. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,5581 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas umereno oblačno, maksimalno 11 stepeni.

Bioprognoza:

Očekivane biometeorološke prilike mogu uzrokovati izvesne tegobe kod srčanih bolesnika i osoba sa povišenim krvnim pritiskom. Kod meteoropata mogući su bolovi u mišićima i neraspoloženje. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje povećana pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!