Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 18. april

Danas je četvrtak, 18. april

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta,  20 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga regiostrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Senti, u kojoj je jedno lice zadobilo lake telesne povrede.

Radosna vest iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođene su dve bebe, devojčica i dečak. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8:30 do 13:30 sati bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Bašaidu: neparna strana Vojvođanske ulice, od Rade Budurine do Knežević Vojice, parna strana Vojvođanske, od Svetozara Markovića do Knežević Vojice, Svetozara Miletića, od Branislava Nušića do Aleksandra Grujića, Zmaj Jovina, od Jove Jurišina do Svetosavske, 4. oktobra, od Branislava Nušića do Milana Grujića, Knežević Vojice, od Zmaj Jovine do Branka Radičevića, Jove Jurišina, od Zmaj Jovine do Branka Radičevića, Branislava Nušića, od 4. oktobra do Vojvođanske, Žarka Zrenjanina, od 4. oktobra do Vojvođanske, Svetozara MArkovića, od 4. oktobra do Svetozara Miletića, Milana Grujića, od 4. oktobra do Vojvođanske, Sevtosavska, od Zmaj Jovine do Vojvođanske i Aleksandra Grujića, od Rade Mikalačkog do Svetozara Miletića. 

Takođe danas, u periodu od 12 do 13, sati bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Nakovu: Krajiška, Iva Lole Ribara, Šošina, od Zdravka Čelara do Krajiške, i Zdravka Čelara, od Šošine prema Banatskom Velikom Selu. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će do 22. aprila biti postavljeni u Novim Kozarcima. 

U gradskoj zoni, kontejneri će danas i u petak biti postavljeni u ulicama Stevana Sremca i Braće Arsenov. Za vikend i u ponedeljak nalaziće se u ulicama: Braće Opsenice, Braće Sredojev, Vašarište i Miloša Velikog (kod Žakovog stadiona). 

Isplata socijalnih davanja:

Roditeljski i dečji dodatak, novčana socijalna pomoć, posebna novčana naknada (pravo po Zakonu o socijalnoj zaštiti) i dodatak za negu i pomoć drugog lica za mart mesec, biće isplaćeni sutra, 19. aprila. 

Prolećni sajam cveća:

Prolećni sajam cveća, koji oragnizuje Odsek za poslove razvoja grada, otvoren je i danas na platou ipsred Gradske kuće do 18 časova. 

Ekološka nedelja: 

U okviru programa Ekološke nedelje, koju oragnizuje Sekretarijat za zaštitu životne sredine, danas će biti održani Eko festival i kviz znanja za učenike 6. i 7. razreda. 

Narodna biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je po drugi put nagradni konkurs za najbolji trejler za knjigu. Pravo učešća imaju mladi starosti do 20 godina, a konkurs je otvoren do 5. maja. 

Istoričar Dejan Ristić održaće danas u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ predavanje pod nazivom ,,Od Svetog Save do Svetog Pavla Srpskog”. Početak je u 18 časova. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs iznosi 118,01 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Sport:

Rukometaši ’’Kikinde Grindeks’’, u petak od 19 sati, utakmicom protiv ’’Spartak Vojputa’’ iz Subotice započinju novo takmičenje u prvenstvu Super A rukometne lige Srbije, takozvani Plej kup, odnosno borbu za peto mesto na tabeli. U pohodu na tu poziciju očekuje ih šest kola, a Kikinđani takmičenje započinju kao prvoplasirani jer se bodovi prenose iz regularnog dela. 

Vreme:

Danas pretežno sunčano. Najviša temperatura u Kikindi biće 18 stepeni. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!