Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 17. septembar

Danas je četvrtak, 17. septembar

 

Hitna služba:

U toku jučerašnjeg dana kikindska Hitna pomoć intervenisala je 35 puta. Na poziv pacijenata bilo je 20 pregleda, dok je pomoć u ambulanti potražilo 15 građana.

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana na svet su došli devojčica i dva dečaka. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Sevenrobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovane su dve saobraćajne nezgode u Kanjiži, u kojima je pričinjena materijalna šteta.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, od 8 do 10 časova, bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Toze Markovića, od broja 118 do Radničke, Stevana Sinđelića, od Mihajla Pupina do Radničke, Radnička, od Sinđelićeve ka Banji, Sinđelićevo sokače, Partizanska, od Braće Subotički ka Banji, polovina Ulice Braće Subotički, od Partizanske ka Mihajla Pupina, Danila Kosića, Mihajla Bona i Živka Bogdana. Od 10:30 do 12:30 struje neće imati sledeće ulice: Veliki bedem, Stevana Sinđelića, od Mihajla Pupina do Vuka Karadžića, Toze Markovića, od Mihajla Pupina do Ive Lole Ribara, i Topolski put. 

FCC:

Kompanija FCC Kikinda obaveštava građane da se sakupljanje i transport komunalnog otpada sa teritorije grada Kikinde obavlja u dve smene. Prva smena je od 6 sati ujutru, a druga od 14 časova. 

VŠSSOV:

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi raspisala je Konkurs za upis studenata u drugom septembarskom upisnom roku, za školsku 2020/20221. Ostalo je slobodnih još 55 mesta, na samofinansiranju, i to 38 na smeru Strukovni vaspitač dece predškolskog uzrasta, a 17 na smeru Strukovni vaspitač za tradicionalne igre. Visina školarine za školsku godinu iznosi 48.000 dinara, a može se platiti u osam jednakih mesečnih rata. Prijava kandidata traje do petka, 18. septembra, od 9 do 13 sati. Provera muzičkih, govornih i fizičkih sposobnosti zakazana je za subotu, 19. septembar u 10 časova, a za 11 sati zakazano je polaganje prijemnog ispita. Nakon toga biće objavljena rang lista i obavljen upis primeljenih kandidata. 

Koncert povodom dobijanja „Plakete časti“:

U čast dobijanja priznanja „Plaketa časti“, koju je našem gradu dodelila Parlamentarna skupština Saveta Evrope, večeras u Narodnom muzeju u Kikindi biće održan koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra. Događaj će biti realizovan uz poštovanje svih mera zaštite, a broj gledalaca biće ograničen. Početak je u 20 sati, ulaz je slobodan. 

JP „Kikinda“:

Zbog održavanja maniefstacije „Dani ludaje“ u subotu, 19. septembra Javno preduzeće „Kikinda“ neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. 

Dani ludaje:

Program ovogodišnjih, 35. po redu „Dana ludaje“ počinje u petak u 16 sati, kada će biti proglašen najlepše uređen izlog u našem gradu. Takođe sutra, od 16:30 u Biblioteci će biti proglašeni i nagrađeni najbolji likovni i video radovi na temu „Plodovi jeseni“, a u 19 sati u galeriji Kulturnog centra biće otvorena izložba „Preporod“, čiju postavku čine radovi nastali na koloniji kineskih i srpskih slikara. U subotu od 10 do 16 sati na Trgu će biti održan Banatski fruštuk, a prijava i registracija odgajivača bundeve počeće u podne. Proglašenje pobednika u kategorijama najudužeg i najtežeg ploda i dodela nagrada zakazani su za 15 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

U sklopu manifestacije „Dani ludaje“ Dečje pozorište „Lane“ najmlađim Kikinđanima u subotu, 19. septembra poklanja predstavu „Škola za klovnove“. Početak je u 19 sati, ulaz je slobodan. 

Sport:

U ovkiru utakmica 7. kola Srpske lige Vojvodina velikoselska „Kozara“ je juče na gostovanju u Apatinu savladala ekipu „Feniks 1995“ rezultatom 4:2, dok je „Sloboda“ u Novim Kozarcima igrala nerešeno 2:2 sa „Bačkom 1901“ iz Subotice. Kozara je trenutno na 14. mestu na tabeli sa osvojenih 8 bodova, dok je „Sloboda“ na 17. sa šest bodova. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,5827 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Sunčano i toplo, maksimalno 30 stepeni.

Bioprognoza:

Nepovolјna biometeorološka situacija može usloviti pojačanje tegoba kod većine hronično obolelih. Poseban oprez se savetuje cerebro i kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Reumatski bolovi, pospanost i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje, kao i povećana koncentracija svih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!