Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 17. novembar

Danas je subota, 17. novembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 19 puta, 12 intervencija bilo je na poziv pacijenta, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 7 pacijenata. 

Preventivni pregledi:

U Opštoj bolnici u Kikindi od ponedeljka, 19. do petka, 23. novembra od 8 do 12 časova obavljaće se preventivni urološki pregledi, kao i provera vrednosti PSA tumorskih markera za prostatu, rektalni pregled i ultrazvučni pregled testisa, za mlađu populaciju. 

Jesenja akcija prikupljanja krupnog otpada:

U okviru jesenje akcije sakupljanja kabastog otpada u seoskim menim zajednicama, koju organizuju kompanija FCC doo Kikinda i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, kontejneri za prikupljanje krupnog otpada do 30. novembra biće postavljeni u Bašaidu. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u utorak, 20. novembra organizuju akciju doborovljnog davanja krvi. Građani koji to žele, dragocenu tečnost moći će da daruju u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 9 do 12 časova. Službi za transfuziju nedostaje krv svih krvnih grupa. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava „Zunzarina palata“, rađena po tekstu i u režiji Tanje Dimić Stojanov, biće premijerno izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 18. novembra. Početak predstave zakazan je za 17 časova. 

Obeleževanje stogodišnjice slobode od ponedeljka do petka u Kikindi:

Jubilej povodom 100 godina slobode i prisajedinjenja Velike Kikinde biće obeležen naredne sedmice raznovrsnim programom koji će biti održan na različitim lokacijama u gradu. U pondeljak, 19. novembra u Kulutrnom centru biće otvorena izložba fotografija i filmova iz arhiva Jugoslovenske kinoteke, pod nazivom „Srbija i Srbi na filmu u Prvom svetskom ratu“. Narednog dana, 20. novembra obeležava se Dan oslobođenja Kikinde u Prvom svetskom ratu. 

Okrugli sto o ženskom preduzetništvu:

Panonska inicijativa i Grad Kikinda zajedno realizuju projekat pod nazivom „Žensko preduzetništvo neiskorišten potencijal društva“, koji finansira Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj. U okviru projekta u četvrtak, 22. novembra u Gradskoj kući biće organizovan okrugli sto o izazovima i šansama preduzetnica. 

Sport: 

Ovog vikenda igraju se utakmice 14. kola Vojvođanske lige istok. Danas  Kikinda 1909 na gradskom stadionu dočekuje trenutnog lidera na tabeli velikoselsku Kozaru, a Sloboda u Novim Kozarcima igra portiv Proletera iz Banatskog Karlovca. U nedelju ŽAK putuje u Perlez gde će igrati protiv ekipe Vojvodine 1928. Utakmice i u subotu i u nedelju počinju u 13 sati. 
 
 Vreme:
 
Danas umereno do potpuno oblačno i hladno. Najviša dnevna temoeartura u Kikindi biće 8 stepeni. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!