Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 17. mart

Danas je utorak, 17. mart

Danas počinje onlajn nastava za učenike osnovnih škola, koja će biti emitovana na kanalu RTS 3. Časovi će se emitovati po blokovima, a školski dan će trajati od 8 do 18 sati. Raspored će biti objavljen dan ranije na rasporednastave.gov.rs. Sve lekcije koje budu emitovane na RTS-u 3 biće dostupne i na platformi RTS Planeta, a časovi za učenike prvog i drugog razreda će se reprizirati u večernjim satima kako bi roditelji, po povratku sa posla, mogli sa njima ponovo da pređu to gradivo.

Lokalna samouprava donela je odluku o ograničenju radnog vremena ugostiteljskih objekata, koji će raditi od 8 do 20 časova. Takođe, uveden je servis za pomoć starijim Kikinđanima, koji ne mogu da izađu u nabavku životnih namirnica i lekova. Građani kojima je potrebna pomoć mogu da pozovu: 410-190, 410-179, 410-230, kao i 410-210 na mađarskom jeziku. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 27 puta, 13 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 14 pregleda.  

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni dve devojčice i dva dečaka. 

Kompanija FCC:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, do četvrtka, 19. marta kontejneri će se nalaziti na uglovima sledećih ulica u Mokrinu: Đure Jakšića i Uroša Kuzmanova, Branka Radičevića i Nikole Tešina, i Iva Lole Ribara i Svetog Save, kao i u Ulici Drugog oktobra. 

U gradskoj zoni, 6 kontejnera još danas biće postavljeno u Ulici Đure Jakšića, od Oslobođenja do Save Tekelije. U sredu i četvrtak, krupan otpad će se prikupljati u Ulici Braće Bogaroški, od Oslobođenja do Save Tekelije. Kompanija FCC obaveštava građane da je u toku akcije moguće premestiti kontejnere i na druge lokacije, ukoliko je to potrebno. Više informacija možete dobiti pozivom na broj 0800 111 666. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,6267 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Nakon hladnog jutra, tokom dana toplije. Maksimalno 17 stepeni.

Bioprognoza:

Relativno povolјne biometeorološke prilike očekuju se u većem delu zemlјe. Izvestan oprez se i dalјe savetuje srčanim i psihičkim bolesnicima. Glavobolјa i neraspoloženje mogu se javiti kao meteoropatske reakcije.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!