Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 17. januar

Danas je petak, 17. januar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 33 puta, 20 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 13 pregleda.  

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda na području Kikinde sa pričinjenom materijalnom štetom.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi, koju su organizovali Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, došla su 103 potencijalna davaoca. Dragocenu tečnost darovalo je devedeset građana, dok ostali to nisu mogli iz medicinskih razloga. Crveni krst zahvaljuje Kikinđanima na velikom odzivu, i obaveštava javnost da je naredna akcija zakazana za 27. januar. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, u periodu od 9 do 10 časova, bez struje će ostati korisnici u Ulici Cara Dušana, od Ivana Milutinovića do Braće Arsenov. Takođe danas, od 10:30 do 11:30, električnu energiju neće imati kraj Njegoševe ulice i početak Radničke, a od 12 do 13 časova bez struje će ostati i potrošači u Ulici Braće Bogaroški, od Ivana Milutinovića do Oslobođenja. 

Prijavljivanje za upis pravaka u izabranu školu do 1. februara:

Na osnovu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Gradska uprava Kikinda obaveštava roditelje dece rođene u periodu od 1. marta 2013. do 28. februara 2014. godine, da mogu izabrati osnovnu školu u koju će upisati dete, podnošenjem zahteva izabranoj školi, najkasnije do 1. februara 2020. 

Radionica veza u Muzeju:

U sklopu izložbe „Banatski zlatovez“, Udruženje „Moja kreativna kuća“ i Narodni muzej organizuju još jednu radionicu veza, koja će biti održana danas, sa početkom u 18 časova. Radionica će biti realizovana u Muzeju, a namenjena je starijim od 15 godina.

Narodno pozorište:

Predstava „Mrešćenje šarana“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u subotu, 18. januara sa početkom u 20 sati. 

Uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2002. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena u periodu od 1992. do 2001, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju može se izvršiti u nadležnom Centru Ministartsva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, nakasnije do 28. februara 2020. godine. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana, u periodu od 9 do 13 časova. 

Plivanje za bogojavljenski krst:

Srpska pravoslavna crkvena opština Novi Kozarci, uz blagoslov preosvećenog episkopa banatskog Nikanora, i ove godine na Bogojavljenje, 19. januara organizuje plivanje za časni krst, na jezeru Strelište. Početak je zakazan za 11 časova. Zainteresovani mogu da se prijave još danas, na broj telefona: 065/ 447 91 37, kontakt osoba je sveštenik Zvijezdan Ignjić.

Kursna lista:

Dinar je zadržao prema evru približno istu vrednost kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 117,5574 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Memorijalni turnir u malom fudbalu „Branislav Gecić Geca“ biće održan od 20. januara u hali Sportskog centra „Jezero“. Prijavljivanje ekipa traje do 19. januara, a nagradni fond iznosi 350.000 dinara. Pokrovitelj takmičenja je Grad Kikinda. Uplata po ekipi iznosi 10.000 dinara, a broj za prijavljivanje je: 064/ 461-61-38.

Vreme:

Maglovito i hladno, duvaće umeren jugoistočni vetar, krajem dana u pojačanju, pa će doći i do podizanja magle. Maksimalno 2 stepena u Kikindi.

Bioprognoza:

Nastavak relativno povolјnih biometeoroloških prilika za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. I dalјe se izvestan oprez savetuje srčanim bolesnicima, kao i astmatičarima u krajevima sa maglom. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!