Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 17. februar

Danas je sreda, 17. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 26 puta. Na poziv pacijenata bilo je 18 pregleda, dok je  8 građana pomoć zatražilo u ambulanti. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Senti, u kojoj je pričinjena materijalna šteta. 

Radosna vest:

Na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođene su tri bebe, dva dečaka i jedna devojčica. 

Epidemiološka situacija i vakcinacija u Kikindi:

U našem gradu do sada je prvu dozu vakcine primilo više od 10.000 građana, dok je revakcinisano više od 4 hiljade Kikinđana. Revakcinacija će se danas obavljati od 8 do 15 sati, dok će od 15 do 20 časova prvu dozu vakcine primiti građani koji su odabrali „Sputnik V“. Sve informacije se mogu dobiti putem telefona: 0230 321 374 i 0230 410 230.

Za članove Udruženja „Srpski ratni veterani“ besplatno testiranje na prisustvo antitela:

Udruženje „Srpski ratni veterani“ u našem gradu obaveštava članove, koji su zainteresovani da urade testiranje na pristustvo antitela na koronavirus, da mogu radnim danima od 11 do 14 sati da se jave u kancelariji Udruženja, koja se nalazi na Trgu srpskih dobrovoljaca broj 10 kancelarija broj 1 ili putem telefona 502-011. Akcija traje do kraja februara i besplatna je za ratne veterane. 

Grad raspisao konkurs za dodelu sredstava za podsticaj mladih talenata:

Lokalna samouprava raspisala je Konkurs za dodelu novčanih sredstava za podsticaj i razvoj mladih talenata na teritoriji Grada Kikinde. Finansiranje, sufinansiranje, podrška, pomoć ili podsticaj mogu se odobriti u oblasti nauke, kulture i umetnosti. Minimalan iznos sredstava koji se može odobriti pojedincu  je 10.000 dinara, dok maksimalan iznos koji se u toku godine može odobriti pojedincu iznosi 100.000 dinara. Konkurs je otvoren do utroška sredstava. Više o opštim i posebnim uslovima konkursa, kao i potrebnoj dokumentaciji, možete pročitati na zvaničnoj internet prezentaciji grada kikinda.org.rs. 

Poziv punoletnim licima za uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2003. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1991. do 2002. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana u periodu od 9 do 15 časova, do 28. februara, u Centru Ministarstva odbrane, u Ulici Kralja Petra I 37. 

Biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika. Priprema počinje u martu i traje do juna, a obrađuje se kompletno gradivo koje će biti na završnom ispitu. Sa maturantima će raditi Slobodan Tomić, profesor srpskog jezika i književnosti i Dunja Brkin Trifunović, profesor srpske književnosti i jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično, na Dečjem odeljenju Biblioteke, najkasnije do 1. marta. Priprema je besplatna za članove Biblioteke. Telefon za informacije 0230/316-082.

Audicija za takmičenje Srbija u ritmu Evrope:

Audicija za najveće regionalno muzičko takmičenje dece i mladih starosti od 14 do 21 godine biće održana u našem gradu u četvrtak, 18. februara sa početkom u 12 sati, u Kulturnom centru. Prijavljivanje se vrši putem Instagram profila @ritamevrope, a potrebno je poslati ime, prezime, godište i grad. Proces priprema dece za televizijski prenos traje 6 meseci u toku kojih se deca obučavaju sa timovima „Ritma Evrope“ da u televizijskom prenosu predstave dodeljenu zemlju.

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u Kikindi u petak, 19. februara biće „Siroti mali hrčki“. Početak je u 19 sati. 

Kulturni centar:

„Gorski vijenac“ u stripu, autora Geze Šeteta biće predstavljen Kikinđanima u četvrtak, 18. februara u galeriji Kulturnog centra. Početak promocije zakazan je za 18 sati. Ulaz je slobodan. 

Vreme:

Oblačno, posle podne kiša. najviša temperatura u Kikindi biće 8 stepeni. 

Bioprognoza: 

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj. Poseban oprez se preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i reumatskih bolova. Preporučuje se adekvatno odevanje.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!