Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA 17. april

Danas je utorak, 17. april

Hitna služba:

 

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 38 puta, od čega je 22 intervencije bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 16 pregleda.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni dva dečaka i jedna devojčica.

Policijska uprava Kikinda:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovane su tri saobraćajne nezgode. Dve na teritoriji Kikinde i jedna u Novom Kneževcu. U navedenim nezgodama jedno lice je zadobilo teške, a jedno lake telesne povrede.

Gradska kuća:

Obeležavanje Eko nedelje započelo je juče, 16. aprila sadnjom sadnica ispred Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, kao i edukativnim predavanjem za učenike trećeg razreda, na temu zaštite zelenila.

Ekološke aktivnosti biće nastavljene danas u prepodnevnim satima, kada će ispred Kulturnog centra biti održan eko maskenbal u kojem će učestvovati deca predškolskog uzrasta. Nakon toga u dovrištu Kulturnog centra biće održana ekološka radionica.

Gerontološki centar Kikinda:

Gerontološkom centru u Kikindi odobrena su sredstva od strane Ministarstva za socijalnu politiku i Pokrajinskog sekretarijata, u iznosu od 4,7 miliona dinara za realizaciju četiri projekta.

Elekrtovojvodina:

 

U sredu, 18. aprila bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: 

Branka Radičevića od Branka Vujina do Masarikove,
Bregalnička od Dimitrija Tucovića do Branka Radičevića,
Branka Vujina od Branka Radičevića do Barske,
Barska, Živice Dokića i SC „Jezero“.

Takođe istog dana,18. aprila u vremenskom periodu od 11,30 do 13,30 sati isključene će biti sledeće ulice:

Hajduk Veljka od Branka Radičevića do Teodora Ilića Češljara i Zgrada Penzionera.

 

Kursna lista:

Dinar danas, 17. aprila, ima približno istu vrednost prema evru u odnosu na juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118,1616 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Kulturni centar Kikinda:

Danas, 17. aprila na Gradskom trgu biće održana manifestacija „Pozdrav proleću“ u organizaciji Kulturnog centra.

Kultura:

 

Danas, 17. aprila u Narodnom pozorištu biće odigrana predstava „Pidžama za šestoro“. Početak 20 sati.

Sport:

Rukometašice ŽORK “Kikinda“ okončale su ovogodišnju sezonu na šestoj poziciji Super A rukometne lige Srbije. Domaće rukometašice su na svom terenu savladale ekipu “Juniora“ iz Beograda sa 27:23 (14:13) u utakmici poslednjeg, 18. kola.

Članovi KK „Feniks“ iz Kikinde nastupili su proteklog vikenda na Kupu Vojvodine za kadete i juniore u Bečeju, kao i na Međunarodnom turniru „Zlatni pojas Čačak“. Kikindski karatisti su na ovim takmičenjima osvojili ukupno šest medalja, dve srebrne i četiri bornzane. 

Na prvenstvu Srbije u standardnom vazdušnom oružju, odražanom proteklog vikenda u Beogradu, članovi Streljačke družine „Kikinda“ ostvarili su značajan uspeh. Ekipa kadeta zauzela je treće mesto, dok su se mlađi pioniri okitili zlatom i postali prvaci države.

Vreme:

Danas oblačno, moguća slaba kiša. Maksimalna temperatura do 20 stepeni.

Bioprognoza:

Usled očekivane biometeorološke situacije moguće su izvesne tegobe kod srčanih bolesnika, a oprez se savetuje i osobama sa respiratornim obolјenjima. Od meteoropatskih reakcija moguće su pospanost i neraspoloženje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!