Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 17. april

Danas je sreda, 17. april

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 32 puta,  14 intervencija bilo je na poziv pacijenata u gradu, dve u okolnim selima, dok je u ambulanti obavljeno 16 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga regiostrovane su četiri saobraćajne nezgode, dve u Kanjiži i po jedna u Senti i Kikindi, u kojima je jedno lice zadobilo lake telesne povrede. Registrovan je i jedan manji požar, u kojem je pričinjena materijalna šteta. 

Radosna vest iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođene su tri bebe, dve devojčice i dečak. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u četvrtak, 18. aprila u periodu od 8:30 do 13:30 sati bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Bašaidu: neparna strana Vojvođanske ulice, od Rade Budurine do Knežević Vojice, parna strana Vojvođanske, od Svetozara Markovića do Knežević Vojice, Svetozara Miletića, od Branislava Nušića do Aleksandra Grujića, Zmaj Jovina, od Jove Jurišina do Svetosavske, 4. oktobra, od Branislava Nušića do Milana Grujića, Knežević Vojice, od Zmaj Jovine do Branka Radičevića, Jove Jurišina, od Zmaj Jovine do Branka Radičevića, Branislava Nušića, od 4. oktobra do Vojvođanske, Žarka Zrenjanina, od 4. oktobra do Vojvođanske, Svetozara MArkovića, od 4. oktobra do Svetozara Miletića, Milana Grujića, od 4. oktobra do Vojvođanske, Sevtosavska, od Zmaj Jovine do Vojvođanske i Aleksandra Grujića, od Rade Mikalačkog do Svetozara Miletića. 

Takođe u četvrtak, u periodu od 12 do 13, sati bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Nakovu: Krajiška, Iva Lole Ribara, Šošina, od Zdravka Čelara do Krajiške, i Zdravka Čelara, od Šošine prema Banatskom Velikom Selu. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će do 22. aprila biti postavljeni u Novim Kozarcima. 

U gradskoj zoni, kontejneri će se još danas nalaziti u ulici Pere Segedinca, na sredini ulice Koste Krnića i na sredini ulice Milana Petrovića. U četvrtak i petak biće postavljeni u ulicama Stevana Sremca i Braće Arsenov. 

Prolećni sajam cveća:

Odsek za poslove razvoja grada i ove godine oragnizuje Prolećni sajam cveća, koji će biti održan danas i sutra na gradskom trgu, u periodu od 9 do 18 sati. U okviru dvodnevne prodajne izložbe posetioci će moći da pogledaju i da kupe rezano i saksijsko cveće, kao i dendrološki sadni materijal. 

Ekološka nedelja: 

U okviru programa Ekološke nedelje, koju oragnizuje Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, danas će od 10 do 11 časova biti održan maskenbal predškolaca, a u podne će na gradskom trgu biti izvedena ekološka predstava za najmlađe. 

Narodna biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je po drugi put nagradni konkurs za najbolji trejler za knjigu. Pravo učešća imaju mladi starosti do 20 godina, a konkurs je otvoren do 5. maja. 

Istoričar Dejan Ristić održaće u četvrtak, 18. aprila u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ predavanje pod nazivom ,,Od Svetog Save do Svetog Pavla Srpskog”. Početak je u 18 časova. 

Kursna lista:

Dinar danas miruje u odnosu na evro i zvanični srednji kurs iznosi 117,97 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Sport:

Rukometaši ’’Kikinde Grindeks’’, u petak od 19 sati, utakmicom protiv ’’Spartak Vojputa’’ iz Subotice započinju novo takmičenje u prvenstvu Super A rukometne lige Srbije, takozvani Plej kup, odnosno borbu za peto mesto na tabeli. U pohodu na tu poziciju očekuje ih šest kola, a Kikinđani takmičenje započinju kao prvoplasirani jer se bodovi prenose iz regularnog dela. 

Vreme:

Danas umereno do potpuno obalčno. Najviša temperatura u Kikindi biće 15 stepeni. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!