Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 16. septembar

Danas je sreda, 16. septembar

 

Hitna služba:

U toku jučerašnjeg dana kikindska Hitna pomoć intervenisala je 36 puta. Na poziv pacijenata bilo je 25 pregleda, dok je pomoć u ambulanti potražilo 11 građana.

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana na svet je došao jedan dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Sevenrobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovane četiri saobraćajne nezgode, tri na području Kikinde i jedna u Senti, u kojima je pričinjena materijalna šteta. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 10 sati, bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Šumica, Miloševački drum, Bašaidski drum, od početka ulice do Miloša Ostojina, kao i blokovi A1, B1, C1 i D1 u Mirkonaselju, a od 10:30 do 12:30, bez struje će ostati: Ulica Miloša Ostojina, od Mihajla Pupina do Bašaidskog druma, Partizanska od  Jovana Jovanovića Zmaja do Braće Subotički, Njegoševa, od Partizanske do Radničke, Radnička, od Bašaidskog druma do Toze Markovića, Bašaidski drum, od Miloša Ostojina prema kraju, Braće Subotički, od Partizanske do Radničke, Jovana Jovanovića Zmaja, od Bašaidskog druma do Mihajla Pupina, Karlovački drum, Josifa Pančića brojevi 1a, 2, 3, 4, 5, 6, i 7, Beogradska brojevi 4 i 6 i blokovi I i E1. 

U četvrtak, 17. septembra, od 8 do 10 časova, bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Toze Markovića, od broja 118 do Radničke, Stevana Sinđelića, od Mihajla Pupina do Radničke, Radnička, od Sinđelićeve ka Banji, Sinđelićevo sokače, Partizanska, od Braće Subotički ka Banji, polovina Ulice Braće Subotički, od Partizanske ka Mihajla Pupina, Danila Kosića, Mihajla Bona i Živka Bogdana. Od 10:30 do 12:30 struje neće imati sledeće ulice: Veliki bedem, Stevana Sinđelića, od Mihajla Pupina do Vuka Karadžića, Toze Markovića, od Mihajla Pupina do Ive Lole Ribara, i Topolski put. 

FCC:

Kompanija FCC Kikinda obaveštava građane da se sakupljanje i transport komunalnog otpada sa teritorije grada Kikinde obavlja u dve smene. Prva smena je od 6 sati ujutru, a druga od 14 časova. 

Suzbijanje komaraca:

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj obaveštava javnost da će večeras, u periodu od 18:30 do 22 sata, biti izvršen tretman odraslih formi komaraca sa zemlje, na teritoriji Kikinde i okolnih naseljenih mesta. Sutra, 17. septembra, u ranim jutarnjim satima, biće izvršen tretman odraslih komaraca u centru grada. Preparat koji će biti korišćen toksičan je za pčele. Takođe u četvrtak, planiran je i larvicidni tretman suzbijanja komaraca na kanalima, barama, kao i tretman u podrumima stambenih i drugih objekata. Preparati koji će biti korišćeni u ovim tertmanima nisu otrovni za pčele. 

VŠSSOV:

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi raspisala je Konkurs za upis studenata u drugom septembarskom upisnom roku, za školsku 2020/20221. Ostalo je slobodnih još 55 mesta, na samofinansiranju, i to 38 na smeru Strukovni vaspitač dece predškolskog uzrasta, a 17 na smeru Strukovni vaspitač za tradicionalne igre. Visina školarine za školsku godinu iznosi 48.000 dinara, a može se platiti u osam jednakih mesečnih rata. Prijava kandidata traje do petka, 18. septembra, od 9 do 13 sati. Provera muzičkih, govornih i fizičkih sposobnosti zakazana je za subotu, 19. septembar u 10 časova, a za 11 sati zakazano je polaganje prijemnog ispita. Nakon toga biće objavljena rang lista i obavljen upis primeljenih kandidata. 

Koncert povodom dobijanja „Plakete časti“:

U čast dobijanja priznanja „Plaketa časti“, koju je našem gradu dodelila Parlamentarna skupština Saveta Evrope, u četvrtak, 17. septembra u Narodnom muzeju u Kikindi biće održan koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra. Događaj će biti realizovan uz poštovanje svih mera zaštite, a broj gledalaca biće ograničen. Početak je u 20 sati, ulaz je slobodan. 

Sport:

U finalnom kolu Lige kadeta i mlađih juniora Vojvodine, koje je održano u Novom Sadu, Kikinđanka Stanislava Popov, član Streljačkog sportskog udruženja „Sova“, osvojila je zlatnu medalju. Stanislavu ovog vikenda očekuje finalno kolo Kupa Srbije, na koje se plasirala sa maksimalna 24 boda. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,5888 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

I danas sunčano i vrlo toplo, sa slabim jugoistočnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 32 stepena. Slično vreme biće i u četvrtak, od petka pad temperature. 

Bioprognoza:

Biometeorološke prilike mogu imati povoljan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i nervno labilnim bolesnicima. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu umora i pospanosti.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!